21/07/2019 23:39:50

Σπίρτζης: Η νέα ρύθμιση εξυπηρετεί τις ανάγκες της τουριστικής κίνησης τη θερινή περίοδο

Σπίρτζης: Το ΚΙΝΑΛ γιατί δεν απαντά στο κάλεσμα Τσίπρα για Προοδευτικό Μέτωπο; - Media

 

«Με τη νέα ρύθμιση μπορούν να καλυφθούν οι στρεβλώσεις που δημιουργούνται από την παραβατική συμπεριφορά των οδηγών ενοικιαζόμενων οχημάτων και ταυτόχρονα να εξυπηρετηθούν και οι ανάγκες τουριστικής κίνησης τους 4 μήνες της θερινής περιόδου».

Αυτό τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης στην Ολομέλεια, αιτιολογώντας την τροπολογία που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, με την οποία συμπληρώνονται οι διατάξεις του άρθρου 219Α του νόμου 4512/2018, σχετικά με την εκμίσθωση επιβατικών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης.

Στην τροπολογία προβλέπεται ότι:

- Περιορίζεται στη μισή ώρα -αντί για τρεις ώρες που ισχύει σήμερα- η ελάχιστη διάρκεια της σύμβασης ολικής εκμίσθωσης με οδηγό μέσω παρακράτησης Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων, που επιτρέπεται να συνάπτουν τα τουριστικά γραφεία, τα γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων κλπ, ειδικά για τα νησιά της χώρας, πλην των μνημονευομένων και για τους τρεις μήνες από Μάιο ως Αύγουστο.

- Οι όροι και οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή των προτεινόμενων διατάξεων -λαμβανομένων υπόψη των ενδεικτικά οριζόμενων κριτηρίων, όπως κάλυψη της χωρητικότητας και των αναγκών των επισκεπτών, διασφάλιση συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού κλπ.- μπορούν να καθορίζονται με υπουργική απόφαση.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.