24/01/2020 10:10:08

Σκοπιανό: Εμπλοκή στο Κίνημα Αλλαγής - Αδιέξοδο στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου

Σκοπιανό: Εμπλοκή στο Κίνημα Αλλαγής - Αδιέξοδο στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου - Media

 

Λευκός καπνός δεν βγήκε από τη χθεσινή πολύωρη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής. Το νέο κόμμα της Κεντροαριστεράς, απ’ ότι δείχνουν όλα εισέρχεται σε περίοδο αναταράξεων που ενδεχομένως να δοκιμάσουν ακόμα και τη συνοχή του. 

Τα γκρίζα σημεία της συμφωνίας αλλά και τα μηνύματα που πήρε η Φώφη Γεννηματά από τους βουλευτές της με τους οποίους επικοινώνησε την οδήγησε στο να υιοθετήσει μια επιφυλακτική στάση. «Είναι κακή η συμφωνία» είπε στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου που προηγουμένως είχαν ενημερωθεί από εμπειρογνώμονες για τα θετικά αλλά και τα γκρίζα σημεία της συμφωνίας.

Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν έντονη αλλά η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής έμεινε αμετακίνητη στη θέση της η οποία είναι αρνητική για τη συμφωνία. 

Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Παπανδρέου, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιώργος Καμίνης και Νίκος Ανδρουλάκης διατύπωσαν την άποψη ότι η συμφωνία παρά τα γκρίζα σημεία κινείται σε θετική κατεύθυνση. 

Και τόνισαν ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν μπορεί να υιοθετήσει τους πανηγυρισμούς του Αλέξη Τσίπρα αλλά δεν μπορεί να εμφανιστεί και με τη μίζερη, όπως ειπώθηκε στάση του Μητσοτάκη. 

Μετά τη συνεδρίαση η κυρία Γεννηματά συνέχισε τη συζήτηση με τον Γ. Παπανδρέου και σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε προσπάθεια για ένα σχέδιο ανακοίνωσης που θα ικανοποιούσε όλες τις πλευρές χωρίς όμως να υπάρξει αποτέλεσμα.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.