search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:57
MENU CLOSE

Βουλή: Στο βήμα ο Μητσοτάκης – Αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο για την πρόταση μομφής

14.06.2018 06:07

 

Ψηφίζεται σήμερα το μεσημέρι στη βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα  για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης.

Η ψηφοφορία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το μεσημέρι έτσι ώστε το νομοσχέδιο να πάρει ΦΕΚ μέχρι τις 21 Ιουνίου, πριν δηλαδή από το Eurogroup εκείνης της ημέρας όπου θα συζητηθεί και το ζήτημα του χρέους.
Από χθες το νομοσχέδιο συζητείται με τη μορφή του επείγοντος στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η συζήτηση ξεκίνησε με ενστάσεις αντισυνταγματικότητας, τις οποίες στήριξε η αντιπολίτευση αλλά δεν έγιναν δεκτές απ’ την πλειοψηφία. 

Πέραν του πολυνομοσχεδίου, που αναμένεται να υπερψηφιστεί, το ενδιαφέρον στρέφεται στην ομιλία του κ. Μητσοτάκη, αφού εκτός των άλλων από το περιεχόμενό της αναμένεται να αποσαφηνιστεί και ο χρόνος κατάθεσης της πρότασης μομφής του κόμματός του. Υπάρχει η εκδοχή πως η κατάθεση της πρότασης θα γίνει αμέσως μετά το τέλος της ανακοίνωσης του αποτελέσματος της ψηφοφορίας, ενώ μια δεύτερη κάνει λόγο για αύριο το πρωί, με την έναρξη της ειδικής συνεδρίασης που έχει ζητήσει ο κ. Τσίπρας για να ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία σχετικά με τη συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων.

  • Ο πρωθυπουργός, εάν μιλήσει σήμερα, θα το κάνει περίπου στις 14:00
  • Η ψηφοφορία επί των μέτρων προγραμματίζεται για τις 15:00

Δείτε Live

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:53