search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:35
MENU CLOSE

Σκληρή επίθεση Γεννηματά κατά Τσίπρα για οικονομία – εθνικά θέματα

14.06.2018 11:26
Κίνημα Αλλαγής: «Κυβέρνηση απελπισίας και πανικού» - Media

 

Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τόσο για την οικονομία όσο και για τα εθνικά θέματα άσκησε από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

«Οι νέες δεσμεύσεις που ο κ. Τσίπρας ανέλαβε, συγκροτούν, μαζί με εκείνες του Γ΄ Μνημονίου, πολύ βαριά «κληρονομιά», άχθος για τη χώρα. Xωρίς καμία ουσιαστική δέσμευση των εταίρων για την αναγκαία ελάφρυνση του δημόσιου χρέους. Ο κ. Τσίπρας έχει περάσει τη θηλειά στον λαιμό του ελληνικού λαού», είπε η κυρία Γεννηματά που κατηγόρησε την κυβέρνηση για πράξεις υποτέλειας που προσβάλλουν τον ελληνικό λαό «Κύριε Τσίπρα, δημεύεται η δημόσια περιουσία. Είναι εγκληματικό αυτό που κάνετε. Θα λογοδοτήσετε στον ελληνικό λαό».

«Είναι τώρα η ώρα να αποφασίσει ο ελληνικός λαός ποιος θα ηγηθεί της προσπάθειας για οριστική έξοδο», προσέθεσε η Φ. Γεννηματά η οποία ακολούθως έστρεψε τα πυρά της και εναντίον της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας ότι επί δύο χρόνια ζητούσε εκλογές αλλά την κρίσιμη ώρα είπε «ραντεβού στο φθινόπωρο».

«Καλούμαστε να ψηφίσουμε σήμερα ένα ακόμη από τα μνημόνια που θα έσκιζε ο Αλέξης Τσίπρας», πρόσθεσε η κυρία Γεννηματά και διερωτήθηκε.
«Πόσο θα αντέξουν οι Έλληνες όταν ήδη χρωστούν 130 δις ευρώ ληξιπρόθεσμα στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία; Όταν τα νοικοκυριά αδυνατούν να ανταπεξέλθουν ακόμη και στις βασικές τους ανάγκες.

Μιλώντας για τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ,  η κυρία Γεννηματά είπε ότι αποτελεί ένα βήμα «αλλά όχι ολοκληρωμένη λύση».

«Η συμφωνία θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή μόνο εάν η αναθεώρηση του Συντάγματος των Σκοπίων περιλαμβάνει και την προσαρμογή της εθνικότητας και της γλώσσας σύμφωνα με τη νέα ονομασία. Και μόνο βεβαίως  εάν η επιστολή εκ μέρους  του ΝΑΤΟ για ένταξη της χώρας στη Συμμαχία σταλεί μετά την ολοκλήρωση όλων όσων έχουν αναλάβει να πράξουν τα Σκόπια για να μη δημιουργηθούν τετελεσμένα για τη χώρα μας», είπε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:35