search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 03:52
MENU CLOSE

Αλ. Τσίπρας: Σήμερα ψηφίζουμε τα τελευταία μέτρα – Φερέφωνο του Σαμαρά ο Μητσοτάκης 

14.06.2018 12:08
Αλ. Τσίπρας: Σήμερα ψηφίζουμε τα τελευταία μέτρα - Φερέφωνο του Σαμαρά ο Μητσοτάκης  - Media

 

«Διαισθάνομαι ότι η συνεδρίαση και ψηφοφορία αυτή έχει έναν ιστορικό χαρακτήρα,. Είναι η τελευταία φορά που ψηφίζουμε έναν νόμο που δεν είναι αποτέλεσμα επιλογών αυτοβούλως της κυβέρνησης αλλά διαπραγμάτευσης με θεσμούς», είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή, στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο. 

«Αντιμετωπίσαμε όλο αυτό το διάστημα μεγάλες προκλήσεις και προβλήματα ιστορικά. Όμως στο τέλος της ημέρας θα μας κρίνει ο ελληνικός λαός. Παραλάβαμε μια χώρα με άδεια ταμεία, μετά από 5 χρόνια επιτήρησης, και πετύχαμε μετά από μεγάλες δυσκολίες, επί 3 συναπτά έτη όχι μόνο να πιάνουμε τους δημοσιονομικούς στόχους αλλά να έχουμε και υπεραπόδοση», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός, εξαπολύοντας επίθεση στις «κυβερνήσεις που διέλυσαν τη χώρα». 

«Παραλάβαμε μια χώρα εσκεμμένα με άδεια ταμεία, σήμερα έχουμε απόθεμα ρευστότητας. Φτάσαμε στο σημείο να έχουν προχωρήσει σημαντικότατες μεταρρυθμίσεις και βρισκόμαστε στις πρώτες θέσεις του ΟΟΣΑ γι’ αυτό. Έχουν προχωρήσει σημαντικότατες δομικές μεταρρυθμίσεις που δεν είχαν προχωρήσει ποτέ – Είμαστε πρώτοι στη λίστα του ΟΟΣΑ με τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας. 

Αναφερόμενος στο σημαντικό Eurogroup στις 21 Ιουνίου, είπε πως «βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορική συνεδρίαση του Eurogroup στις 21 Ιουνίου. Όλες οι πλευρές συμφωνούν ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον μέρος του προβλήματος αλλά της λύσης». 

Σε μία προσωπική στιγμή για τον ίδιο ο Πρωθυπουργός, ευχαρίστησε τους βουλευτές τους και τους Υπουργούς του, που «βρέθηκαν μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις». 

«Τόσο εγώ όσο και το οικονομικό επιτελείο είμαστε πεπεισμένοι ότι η λύση για το χρέος για βρεθεί. Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τους Ευκλ.Τσακαλώτο, Γ.Χουλιαράκη, Δημ. Λιάκο για την δουλειά τους όλο αυτό το διάστημα. Αυτή η Βουλή, όλα αυτά τα χρόνια, βρέθηκε μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις. Οι βουλευτές της πλειοψηφίας έκαναν το καθήκον τους και το ότι βγαίνουμε τον Αύγουστο από τα μνημόνια, οφείλεται στη δική στους στήριξη και ψήφο», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Φερέφωνο του Σαμαρά ο Μητσοτάκης 

Αναφερόμενος στην πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ κατά της κυβέρνησης, αλλά και την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη συμφωνία στο Σκοπιανό, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως ο αρχηγός της ΝΔ, είναι φερέφωνο του Αντώνη Σαμαρά. 

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι φερέφωνο του Αντώνη Σαμαρά. Ο Σαμαράς έκτισε την πολιτική του καριέρα σε έναν ψεύτικο πατριωτισμό. Στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας. «Σήμερα η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Ο κ. Σαμαράς οδηγεί τον κ.Μητσοτάκη σε μια θέση, στάση και συμπεριφορά θεσμικών ακροβασιών. Διότι εμπλέκει τον ΠτΔ σε ακροβασίες για το τι προβλέπει το Σύνταγμα», συνέχισε. 
«Δυό μέρες εδώ, θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με ονόματα και με διευθύνσεις. Όλα θα τα πούμε, δεν θα γλυτώσετε αυτές τις δύο μέρες» είπε ο κ. Τσίπρας. 

Απευθυνόμενος στον αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη είπε πως η πρόταση δυσπιστίας «είναι καλοδεχούμενη». 

«Κύριε Μητσοτάκη η πρόταση δυσπιστίας είναι καλοδεχούμενη, είναι ένα δώρο που μας κάνατε τούτη τη στιγμή. Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να μιλήσουμε αυτές τις δύο μέρες με ονόματα και διευθύνσεις για το ποιος έδωσε τι και πότε», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24