search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:31
MENU CLOSE

Τουρκία: Οι ΗΠΑ μας εκβιάζουν για την αγορά των ρωσικών S-400

14.06.2018 14:11
Σκληρή απάντηση από τις ΗΠΑ: Θα επιβάλουμε κυρώσεις στην Τουρκία για τους S-400 - Media

 

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Νουρετίν Τζανικλί χαρακτήρισε εκβιασμό την απαίτηση των ΗΠΑ να ακυρώσει την αγορά των ρωσικών S-400, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu Ajansı (Ανατολή).

«Τέτοιου είδους απαίτηση , υπερβαίνει τα όρια των οιωνδήποτε κανόνων της διπλωματίας και των εμπορικών σχέσεων. Η υιοθέτηση ενός τέτοιου όρου είναι μη αποδεκτή. Η κατάσταση μπορεί να χαρακτηρισθεί εκβιασμός» δήλωσε ο τούρκος υπουργός Άμυνας.

Ο Τζανικλί δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία « τηρεί όλες τις δεσμεύσεις της και αναμένει από τις ΗΠΑ « την έγκαιρη παράδοση των μαχητικών F-35».

Νωρίτερα η εφημερίδα Defense News είχε γράψει ότι η Ουάσιγκτον, παρά την δυσαρέσκεια της με την απόφαση της Άγκυρας να αποκτήσει τα ρωσικά συστήματα S-400, δεν προέβη σε καμία μεταβολή των σχεδίων της να παραδώσει στην Τουρκία στις 21 Ιουνίου το πρώτο μαχητικό πέμπτης γενιάς F-35.

Την Τετάρτη ο αμερικανός υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ Τόμας Γκόφους, μιλώντας στο Ατλαντικό Συμβούλιο στην Ουάσιγκτον είπε ότι «η απόκτηση των S-400 δεν θα ωφελήσει την Τουρκία» και πως οι ΗΠΑ «θα προτιμούσαν να μην αποκτήσουν οι Τούρκοι S-400». Ωστόσο παρά τις προειδοποιήσεις αυτές «το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας φαίνεται πως δεν έχει σχέδια για να εμποδίσει την Τουρκία και να μη της παραδώσει το πρώτο F-35, η να της επιβάλει κάποιους περιορισμούς όσον αφορά την χρήση τα βάσης Λιούκ»

Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο τουρκικά μέσα ενημέρωσης , η Τουρκία πρότεινε στην Ρωσία να διοργανώσουν κοινή παραγωγή των πιο προηγμένων συστημάτων S-500.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24