search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 03:24
MENU CLOSE

Οι αθλητικές ομοσπονδίες ξεκινούν αγώνα κατά της πώλησης του ΟΑΚΑ

14.06.2018 16:41
Οι αθλητικές ομοσπονδίες ξεκινούν αγώνα κατά της πώλησης του ΟΑΚΑ - Media

 

Την αντίθεση τους εξέφρασαν οι αθλητικές ομοσπονδίες που στεγάζονται στο ΟΑΚΑ, στην πιθανή πώληση του, χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για να στεγαστούν αλλού, οι αθλητές και οι αθλήτριες που προπονούνται σε αυτό!

Εγινε συνάντηση των ομοσπονδιών που έχουν στέγη στο ΟΑΚΑ κι όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, θα ξεκινήσουν και μία σειρά ενεργειών για να εκφράσουν ανοιχτά την αντίθεση τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή:

Συνάντηση με τους Προέδρους των Αθλητικών Ομοσπονδιών που στεγάζονται στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών, είχαν σήμερα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος και ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης.

Κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν η διαφαινόμενη αλλαγή του νομικού καθεστώτος λειτουργίας του ΟΑΚΑ, από Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου σε Κεφαλαιακή Ανώνυμη Εταιρεία, γεγονός που θα έχει δυσάρεστες συνέπειες για το μέλλον των Ομοσπονδιών και των αθλημάτων που στεγάζονται στο συγκεκριμένο χώρο.

Ανταλλάχθηκαν χρήσιμες απόψεις και εκφράστηκε η διαφωνία στην πιθανή πώληση του ΟΑΚΑ με παράλληλη απομάκρυνση από το χώρο, όλων των Αθλητικών Ομοσπονδιών και των αθλημάτων τους.

Οι εκπρόσωποι των αθλημάτων που συμμετείχαν στη συνάντηση, τόνισαν ότι συμφωνούν στην αξιοποίηση του Ολυμπιακού Σταδίου χωρίς όμως να υπάρχει αρνητικό αντίκτυπο στον ερασιτεχνικό αθλητισμό που έχει δεχθεί πολλά και σημαντικά πλήγματα από τότε που ξέσπασε η οικονομική κρίση.

Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ, μαζί με τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών αποφάσισαν ότι θα προχωρήσουν σε μία σειρά ενεργειών, οι οποίες θα οριστικοποιηθούν εντός των προσεχών ημερών, προκειμένου να προστατεύουν τα ερασιτεχνικά αθλήματα και τους αθλητές τους, που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς στέγη, μόλις δύο χρόνια πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Πηγή: gazzetta

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24