search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 06:10
MENU CLOSE

Κι’ όμως: Δείτε γιατί πρέπει να τρώτε τα κουκούτσια από το καρπούζι

15.06.2018 10:37
Κύπρος: Ανοικτά της Καρπασίας έφτασε το «Γιαβούζ» - Ξεκινά γεωτρήσεις εντός της εβδομάδας - Media

 

Όταν ήμασταν μικροί, οι γονείς μας μας προειδοποιούσαν κάθε φορά που τρώγαμε καρπούζι να μην καταπιούμε τα κουκούτσια του, γιατί εάν το κάναμε θα μας έβρισκαν διάφορα δεινά.

Κι όμως τελικά τα κουκούτσια αυτά όχι μόνο τρώγονται αλλά είναι και πολύ θρεπτικά.

Γιατί να τα επιλέξεις
Γιατί όπως προείπαμε τα μικρά αυτά σποράκια αποτελούν πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών. Πιο συγκεκριμένα, περιέχουν μαγνήσιο, το οποίο είναι αναγκαίο για τη καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού, της καρδιάς και των μεταβολικών λειτουργιών, αλλά και για τη διατήρηση της υγείας των οστών.

Επίσης, περιέχουν μεγάλη ποσότητα σιδήρου, ο οποίος είναι απαραίτητος για τη μεταφορά του οξυγόνου μέσα στο σώμα, αλλά και φυλλικού οξέως, το οποίο βοηθά την καλή λειτουργία του εγκεφάλου. Αποτελεί μάλιστα και ένα ιδιαίτερα σημαντικό θρεπτικό συστατικό ειδικά για τις γυναίκες που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία, δεδομένου ότι η ανεπάρκειά του μπορεί να οδηγήσει σε γενετικές ανωμαλίες. Οι σπόροι καρπουζιού αποτελούν όμως και ένα εξαιρετικό σνακ, καθώς οι 22 θερμίδες που περιέχουν ανά χούφτα τους κάνουν ιδανικούς για όλες τις ώρες της ημέρας.

Πώς μπορείς να τα καταναλώσεις
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τα αφήσεις για 2-3 μέρες εκτός ψυγείου για να στεγνώσουν. Μπορείς να τα απολαύσεις αντί για πασατέμπο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15