search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:18
MENU CLOSE

Άγριος καυγάς Κοτζιά – Ντόρας για τα «πλαστά πτυχία», τη Στάζι και το …καθεστώς Χόνεκερ

15.06.2018 12:50
4484764.jpg

 

Η αναφορά της Ντόρας Μπακογιάννη κατά του Νίκου Κοτζιά για την Στάζι και για συνεργασία με το καθεστώς Χόνεκερ ήταν η «φυτιλιά» που πυροδότησε την σκληρή κόντρα μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών και της «γαλάζιας» πρώην υπουργού Εξωτερικών στην διάρκεια της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

«Παρακολουθώ τον υπουργό Εξωτερικών να περιφέρεται στα κανάλια και να απειλεί με δημοσιοποίηση απορρήτων εγγράφων. Είναι η γνωστή στη γενιά μας λογική της Στάζι. Άλλωστε εσείς κύριε Κοτζιά, έχετε εμπειρία από τη συνεργασία σας με το αλήστου μνήμης καθεστώς Χόνεκερ» είπε χαρακτηριστικά η Ντόρα Μπακογιάννη και συνέχισε: «Σας προκαλώ, λοιπόν, τώρα να τα καταθέσετε όλα στα πρακτικά της Βουλής. Όλα όμως! Και μια και κάνετε τον κόπο, ας καταθέσετε και τους φακέλους των δικών σας συνομιλιών κύριε υπουργέ. Εκτός κι αν έχετε κάτι να κρύψετε».

Ο Νίκος Κοτζιάς «σήκωσε το γάντι» και παίρνοντας τον λόγο δήλωσε ότι η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εξωτερικών «επανέλαβε τις ύβρεις για τις οποίες περιοδικό που συνδέεται με την κ. Μπακογιάννη έχει καταδικαστεί και πρωτόδικα και στο εφετείο τελεσίδικα» και την κάλεσε «είτε να τις πάρει πίσω τις κατηγορίες είτε να κάνει άρση της ασυλίας της».

Ανταπαντώντας η Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε από τον Νικο Κοτζιά «να τα βάλουμε όλα κάτω, τα άρθρα σας κλπ. Κάντε μου μήνυση και να αρθεί η ασυλία μου. Έχει αποδειχθεί ότι δεν είσαστε καθηγητής στο Χάρβαρντ και στην Οξφόρδη και αυτό το φάγατε. Κάντε μου μήνυση και εγώ δεν θα κρυφτώ πίσω από την ασυλία μου».

Ο Νίκος Κοτζιάς σημείωσε πως «είναι γνωστά τα ψεύτικα δημοσιεύματα όσον αφορά την επιστημονική μου κατάρτιση» Ανέφερε μάλιστα πως «η κ. Μπακογιάννη έχει στο κόμμα της τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιά που βεβαίωσε πως ότι έχω πει είναι αληθές. Έχω ιδρύσει στην Οξφόρδη ολόκληρο πρόγραμμα σπουδών. Στο πανεπιστήμιο του Αμβούργο έχω κάνει επισκέπτης καθηγητής. Στο Χάρβαρντ δεν είπα ποτέ ότι ήμουν καθηγητής είπα ότι υπήρξα ερευνητής». Ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη κάλεσε τον υπουργό Εξωτερικών να να της καταθέσει μήνυση για «να βάλουμε κάτω την ιστορία σας που νομίζω θα θέλετε να την αποδείξετε» με τον Νίκο Κοτζιά να λέει πως η βουλευτής της ΝΔ «να μας πει κάποτε πως απέκτησε το πτυχίο της και από ποιες χώρες έκανε μετεγγραφή».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:16