search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:31
MENU CLOSE

Νέος πονοκέφαλος για τη Φώφη: Το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα την καλεί να στηρίξει τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ

15.06.2018 16:47
Νέος πονοκέφαλος για τη Φώφη: Το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα την καλεί να στηρίξει τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ - Media
 
Το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PES) καλεί όλους τους προοδευτικούς και τα κόμματα που είναι μέλη του (μεταξύ των οποίων και το ΠΑΣΟΚ) να υποστηρίξουν την ιστορική συμφωνία για τη διένεξη σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ που διαρκεί εδώ και δεκαετίες, καθώς και τις κυβερνήσεις της Αθήνας και των Σκοπίων που την επέτυχαν.
 
Ο πρόεδρος του PES Σεργκέι Στάνισεφ δήλωσε: «Μαζί με την Υπάτη Αντιπρόσωπο της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όλοι οι προοδευτικοί και τα κράτη μέλη του PES την Ευρώπη κατανοούν και εκτιμούν τις άοκνες προσπάθειες και τη βαθιά δέσμευση των πρωθυπουργών Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ. Επέδειξαν σε όλους μας θάρρος και ηγετικά προσόντα. Το PES έχει διαδραματίσει οργανικό ρόλο στην υποστήριξη αυτών των διαπραγματεύσεων, όπως κάναμε σαφές κατά τη συνάντησή μας στη Σόφια πριν από τρεις εβδομάδες».
 
«Προδοκούμε να συναντηθούμε ξανά με τους δύο πρωθυπουργούς κατά τη συνάντησή μας πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 28 Ιουνίου στις Βρυξέλλες», κατέληξε ο Στάνισεφ.
 
Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, έχει απορρίψει τη συμφωνία, προκαλώντας κλυδωνισμούς στην ενότητα του νέου σχήματος της κεντροαριστεράς.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:29