search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 10:06
MENU CLOSE

Έφυγε από τη ζωή ο κιθαρίστας – θρύλος της Μπλουζ μουσικής, Μάτ Μέρφι

16.06.2018 10:06
Έφυγε από τη ζωή ο κιθαρίστας - θρύλος της Μπλουζ μουσικής, Μάτ Μέρφι  - Media

 

Την είδηση του θανάτου του, ανακοίνωσε με ανάρτηση του στο facebook, ο ανιψιός του μεγάλου κιθαρίστα. Ο Ματ Μέρφι έφυγε σε ηλικια 88 ετών και ήταν ένας άνθρωπος θρύλος για την μπλουζ. Είχε συνεργαστεί με «ιερά τέρατα» του χώρου, όπως οι των Blues Brothers Band, ο Χάουλιν Γουλφ, ο Μάντι Γουότερς και ο Μέμφις Σλιμ.

Ο Μέρφι έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από τις εμφανίσεις του στο πλευρό των Νταν Άκροϊντ και Τζον Μπελούσι στις ταινίες των Blues Brothers, ενσαρκώνοντας στην πρώτη (1980) τον σύζυγο της ιδιοκτήτριας καφετέριας Αρίθα Φράνκλιν, που τον μάλωνε γιατί ήθελε να ενταχθεί στην «μπάντα των παλαβών». Ο Μέρφι συνέχισε να παίζει με τους Blues Brothers Band μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2000, αλλά λιγόστεψε τις εμφανίσεις του μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:53