search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:47
MENU CLOSE

Τζανακόπουλος σε Σαμαρά: Έχεις ταλέντο στη διάσπαση – Τρέφεις το τέρας του εθνικισμού (Video)

16.06.2018 13:28
Τζανακόπουλος σε Σαμαρά: Έχεις ταλέντο στη διάσπαση – Τρέφεις το τέρας του εθνικισμού (Video) - Media

 

Απολογητική χαρακτήρισε την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, υποστηρίζοντας ότι αποτέλεσε μια άκομψη συγνώμη προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Ντόρα Μπακογιάννη για την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη το 1993.

«O Σαμαράς έχει ταλέντο στη διάσπαση της ΝΔ όχι εμείς όπως μας κατηγόρησε. Ο κ. Μητσοτάκης μετέτρεψε τα ΝΔ από δεξιό φιλελεύθερο κόμμα σε εθνολαϊκιστικό μόρφωμα. Όταν ο πρώην πρωθυπουργός (Σαμαράς) μιλάει για ‘’ξεπουλήματα’’ και οι βουλευτές μιλάνε για ‘’εθνικές προδοσίες’’ και ‘’μειοδοσίες’’ τι να περιμένει κανείς από τον Μπαρμπαρούση;» διερωτήθηκε ο Δ. Τζανακόπουλος.

«Έχει στρώσει το χαλί στον εθνικισμό η ΝΔ, τρέφετε το τέρας του εθνικισμού εσείς και οι συνάδελφοί σας. Όταν η ΝΔ μιλάει για προδοσία, η ΧΑ μιλάει για ανάγκη πραξικοπήματος. Ο Μητσοτάκης φέρει ακεραία την ευθύνη για όσα συνέβησαν χθες», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε ομηρία Μητσοτάκη από την ομάδα Σαμαρά. «Ακριβώς ίδια η ρητορική της ΝΔ και του Μητσοτάκη με το VMRO των Σκοπίων. Το VMRO αποκαλεί μειοδότη τον Ζάεφ, η ΝΔ τον Τσίπρα ποιος είναι μειοδότης; Κανείς δεν είναι… Απλώς βρέθηκαν δυο ηγέτες με λίγο μυαλό στο κεφάλι τους για να επιλύσουν μια διένεξη που στερούσε διπλωματικό και πολιτικό κεφάλαιο από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια», επισήμανε.

Επιπλέον, ισχυρίστηκε ότι «είχε ύφος απολογίας η ομιλία του κ. Σαμαρά, μια άκομψη συγγνώμη που το ’93 που έριξε την κυβέρνηση του πατέρα του κ Μητσοτάκη και της κ. Μπακογιάννη (… )‘’Ο κ. Σαμαράς τα έκαμεν μούσκεμα’’ αυτή ήταν η ιστορική αποτίμηση για τον Σαμαρά από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:47