search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:38
MENU CLOSE

Η απάντηση της Folli Follie στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Δεν αρνήθηκε η εταιρεία τη διεξαγωγή ελέγχου

16.06.2018 14:44
Σκάνδαλο Folli-Follie: Ονόματα υπουργών ΣΥΡΙΖΑ σε μέιλ υπαλλήλου προς τον Τζ. Κουτσολιούτσο - Media

 

Προϊόν παρανόησης αποτελεί, σύμφωνα με τη διοίκηση της Folli Follie, η θέση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχετικά με το ότι η εταιρεία αρνήθηκε τη διεξαγωγή ελέγχου.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η Folli Follie έχει λάβει όλα τα μέτρα προκειμένου να διασαφηνιστούν τα θέματα που έχουν αναδειχτεί στην επικαιρότητα.

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση επισημαίνεται:

«Επί των επιμέρους ζητημάτων που θέτει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στο τελευταίο δελτίο τύπου αναφέρουμε προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού τα ακόλουθα:

1. Ως γνωστόν και προκειμένου να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της εταιρείας και των επενδυτών, ζητήσαμε από διεθνή ελεγκτική εταιρεία, την ΕΥ, με την πλήρη συνεργασία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, την διεξαγωγή πλήρους ελέγχου (Full Αudit) στον Όμιλο και τις θυγατρικές του.

2. H EY για δικούς της λόγους δεν αποδέχθηκε την άμεση ανάληψη της διεξαγωγής πλήρους ελέγχου και αντιπρότεινε προσυμφωνημένες διαδικασίες σε συγκεκριμένα κονδύλια των οικονομικών καταστάσεων για τη χρήση 2017.

Έτσι υπογράφτηκε η σχετική σύμβαση. Η ελεγκτική εταιρεία πρότεινε παράλληλα να προβεί η FF Group στην ανάθεση εξειδικευμένου και στοχευμένου (forensic) ελέγχου σε εταιρεία εγνωσμένου κύρους, για τον επακριβή προσδιορισμό των αιτιών που κατέστησαν ανέφικτο τον επιτόπιο έλεγχο. Η σχετική σύμβαση θα υπογραφεί την ερχόμενη εβδομάδα, θα ανακοινωθεί στον τύπο και αντίγραφο αυτής θα αποσταλεί στην εποπτεύουσα

Αρχή.

3. Αναφορικά με την ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχετικά με την υποβολή αίτησης για τη διεξαγωγή έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου, εξυπακούεται ότι αυτή είναι άνευ αντικειμένου, δεδομένου ότι η εταιρεία μας πρώτη έχει προβεί σε όλες τις ως άνω ενέργειες με τις οποίες έχουν διασφαλιστεί τα συμφέροντα της εταιρείας, και, κυρίως, του επενδυτικού κοινού».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:38