search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:36
MENU CLOSE

Θεοδωράκης: H βοήθεια στην πατρίδα δεν σημαίνει στήριξη στους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

16.06.2018 15:41
Θεοδωράκης: H βοήθεια στην πατρίδα δεν σημαίνει στήριξη στους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - Media

 

Υπέρ της συμφωνίας για την ονομασία των Σκοπίων τάχθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης στη Βουλή, τονίζοντας ότι έχει και τρωτά σημεία, όπως ότι η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να επιμείνει στο «πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας».

«Είμαστε αντίπαλοι, με τον κ. Τσίπρα, αλλά η βοήθεια στην πατρίδα δεν σημαίνει στήριξη στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ… Δεν πρέπει να σπαταλάμε δυνάμεις στο Βορρά, αλλά να επικεντρωνόμαστε στη Θράκη, στο Αιγαίο στην Τουρκία», πρόσθεσε.

«Αν αποτύχει η συμφωνία θα γκρεμιστεί ο Ζάεφ, και θα επιστρέψουν οι εθνικιστές» επισήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ωστόσο, ανέφερε ότι κατά της συμφωνίας τάχθηκαν ακραίοι όπως ο Όρμπαν και το VMRO ενώ υπέρ της τάχθηκαν ΕΕ, ΝΑΤΟ και ΕΛΚ. Επιπλέον, ζήτησε πρόσβαση στα έγγραφα των διαπραγματεύσεων για το Σκοπιανό τα τελευταία 25 χρόνια. «Δεν πρέπει να συρόμαστε από τα συνθήματα της πλατείας όπως έκανε ο Ελευθέριος Βενιζέλος, αλλά και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Μόνο εγώ τα θυμάμαι όλα αυτά; Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα», είπε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεχτήκε τις θεωρίες των ψεκασμένων και η ΝΔ των εθνικιστών… Όσα προσδοκούσε η Αριστερά από τα μνημόνια, προσδοκά η ΝΔ από τα εθνικά θέματα», κατέληξε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:36