search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:23
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: «Όχι» στην πρόταση δυσπιστίας, είναι «ναι» στη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ

16.06.2018 16:38
Επικοινωνία Μητσοτάκη - Γεροβασίλη - Media

 

«Είναι η στιγμή να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης από τη βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση επί της πρότασης μομφής, ξεκαθαρίζοντας ότι «Ψήφος κατά της πρότασης δυσπιστίας, είναι ψήφος υπέρ της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους βουλευτές των ΑΝΕΛ, επισήμανε: «Ψηφίζοντας όχι βγάζετε, η καθεμία και ο καθένας ξεχωριστά, ατομικό εισιτήριο για τις Πρέσπες. Εσείς θα φύγετε από την εξουσία, η συμφωνία που φέρατε θα είναι χωρίς επιστροφή».

Μάλιστα καταλόγισε ρεσιτάλ υποκρισίας στον Καμμένο χαρακτηρίζοντάς τον καιροσκόπο. «Έχουν περάσει και άλλοι δημαγωγοί και ψεύτες από αυτή την αίθουσα, όμως ο ιστορικός του μέλλοντος θα κρατήσει ξεχωριστή θέση για τον κ. Καμμένο», σημείωσε και πρόσθεσε πως «σήμερα υποθηκεύετε όλοι σας το μέλλον της χώρας».

«Αποτελεί χρέος μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας σταματήσουμε, ώστε να βάλουν οι εκλογές τέλος στην ανεύθυνη πορεία σας», σημείωσε και υπογράμμισε: «Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα από αυτήν την ανεύθυνη κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε: «και επειδή διαβάζω για νόμπελ ειρήνης, σας αξίζει νόμπελ πολιτικής απάτης». «Είστε μια κοινοπραξία πολιτικού κυνισμού ικανή για τα πάντα», υπογράμμισε.

Μεταξύ άλλων επισήμανε πως η συμφωνία παράγει τετελεσμένα που πολύ δύσκολα θα αλλάξουν στο μέλλον.

«Όλοι εσείς που θα ψηφίσετε όχι στην πρόταση δυσπιστίας ψηφίζετε ναι στη νομική κατοχύρωση των γειτόνων μας, όχι να αυτοπροσδιορίζονται οι ίδιοι ως Μακεδόνες, αλλά να αναγνωρίζονται ως Μακεδόνες από όλους. Και από την Ελλάδα», συνέχισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Ανέφερε εξάλλου πως το erga omnes σε ό,τι αφορά την ονομασία δεν διασφαλίζεται. «Με τη συμφωνία που υπογράφετε ακόμα κι αν Μακεδόνες κατοικούν σε δύο κράτη, το έθνος τους θα είναι ένα. ‘Εχετε καταλάβει τι κάνετε κ.Τσίπρα;», διερωτήθηκε και έκανε λόγο για ενίσχυση του αλυτρωτισμού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:21