search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:29
MENU CLOSE

Μουντιάλ 2018: Απόδραση για Δανία, αυτοκτονία για Περού!

16.06.2018 18:18
Περού: «Ναι» από το Κοινοβούλιο για την έναρξη της διαδικασίας παραπομπής του προέδρου - Media

 

Η μνημειώδης αστοχία του Περού, η ικανότητα του Κάσπερ Σμάιχελ και η οξυδέρκεια του Έρικσεν να βρει με μια όμορφη ασίστ τον Πόουλσεν που έκανε το 1-0 στο 59′ σφράγισαν τη μοίρα του 2ου αγώνα για τον τρίτο όμιλο. Η Δανία άρπαξε ένα τρίποντο σε μια αναμέτρηση που το Περού είχε χαμένο πέναλτι στο φινάλε του πρώτου μέρους με τον Κουέβα και σωρεία ευκαιριών για να πάρει μια σημαντική νίκη, αλλά δεν πήρε ούτε πόντο. Έσπασε το αήττητο 15 αγώνων που είχαν οι “Ίνκας”. Από τρεις βαθμούς Γάλλοι και Δανοί μετά την πρεμιέρα στον 3ο όμιλο. 

Το ματς 

Σε ένα ισορροπημένο πρώτο μέρος, το Περού μπήκε καλύτερα στο πρώτο μέρος με τους ακραίους μπακ, τον Αντβίνκουλα και τον Τράουκο να βοηθούν δημιουργικά ενώ ο Καρίγιο φάνηκε να μπαίνει φορτσάτος. Μάλιστα μετά από κάποιες πρώτες προσπάθειες εκτός περιοχής, ήταν ο άσος της Γουότφορντ που στο 13’ μετά τις προσποιήσεις μπήκε στην περιοχή, σούταρε με το αριστερό, αλλά ο Σμάιχελ απέκρουσε δύσκολα με το δεξί χέρι. 

Μετά το 20ο λεπτό οι Δανοί άρχισαν να παίρνουν περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες, αλλά ο Έρικσεν φαινόταν αρκετά απομονωμένος, με αποτέλεσμα να μην μπορεί η ομάδα του να γίνει δημιουργική την ίδια στιγμή που το Περού, προτίμησε να περιμένει. Ο Σένε μπήκε στην θέση του τραυματία Κβιστ και η μεγάλη φάση ήρθε στο φινάλε του πρώτου μέρους. Ο Κουέβα κέρδισε το πέναλτι από τον Πόουλσεν, το εκτέλεσε ο ίδιος, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία. 

Με τον ίδιο τρόπο που τελείωσε, άρχισε το δεύτερο μέρος, με τη Δανία να έχει μια ανούσια κατοχή, αλλά του Περού ήταν η ομάδα που απώλεσε ξανά μια σπουδαία ευκαιρία με πρωταγωνιστή τον Κουέβα, που πέρασε αριστερά μέσα στην περιοχή, τα έκανε όλα σωστά, δεν σούταρε όμως και πάσαρε προς τους Καρίγιο και Φλόρες που γλίστρησαν με τον τελευταίο να κάνει ένα χλιαρό πλασέ άουτ. 

Κι αφού έχασαν αυτές τις ευκαιρίες οι Περουβιανο, επιβεβαιώθηκε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου, αφού η Δανία βγήκε στην κόντρα και ο Έρικσεν με μια εξαιρετική πάσα, βρήκε τον Πόουλσεν που πρόλαβε την έξοδο του Γκαλέσε και στο 59’ έκανε το 1-0 για τη Δανία. Αμέσως μετά ο Σμάιχελ κρατά το προβάδισμα με σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Φλόρες. Στο 64’ ο Γκερέρο απειλεί για πρώτη φορά, αλλά ο Σμάιχελ βρίσκεται σε καλή θέση, ενώ στο 69’ σε κεφαλιά του Ροντρίγκες, ο Φαρφάν δεν προλαβαίνει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. 

Ο βομβαρδισμός στην εστί του Σμάιχελ συνεχίστηκε με τους Περουβιανούς με τον Αντβίνκουλα στο 73΄να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Σμάιχελ και τον Γκερέρο στο 79’ με τακουνάκι να χάνει την ευκαιρία για την ισοφάριση. Άλλη μια απίθανη επέμβαση του Σμάιχελ με τα πόδια στο 83΄ θυμίζοντας τον πατέρα του, ενώ ο Έρικσεν αμέσως μετά απώλεσε το 0-2 με τον Γκαλέσε να τον σταματά. 

Οι συνθέσεις: 

Περού: Γκαλέσε, Αντβίνκουλα, Ροντρίγκες, Ράμος, Τράουκο, Τάπια (87΄Ακίνο), Γιοτούν Φλόρες (63’ Γκερέρο), Κουέβα, Καρίγιο, Φαρφάν (84’ Ρουιντίαζ) 

Δανία: Σμάιχελ, Ντάλσγκααρντ, Κρίστενσεν, Κιάερ, Στρίγκερ Λάρσεν, Κβίστ (36’ λ.τ Σένε), Ντιλέινι, Έρικσεν, Σίστο (67’ Μπρέιθγουεϊτ), Ν. Γιόργκεσεν, Γιουράρι Πόουλσεν 

Πηγή: sport-fm.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33