search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:41
MENU CLOSE

Βουλή: Οργανωμένο σχέδιο επίθεσης τα επεισόδια από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής

16.06.2018 21:03
Βουλή: Οργανωμένο σχέδιο επίθεσης τα επεισόδια από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής - Media

 

Τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής βουλευτές του κόμματος αποκάλυψε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ότι βρίσκονταν πίσω από τα επεισόδια και τις επιθέσεις που σημειώθηκαν σήμερα έξω από το κτίριο της Βουλής ενώ τόνισε πως έγιναν βάσει οργανωμένου σχεδίου. 

Επιπλέον πληροφορίες κάνουν λόγο ότι το σχέδιο δεν εκδηλώθηκε σε όλο το εύρος και σε όλες τις τοποθεσίες όπως φαίνεται ότι είχε σχεδιαστεί λόγω… Μπαρμπαρούση.

Οι εξελίξεις που ακολούθησαν το προκλητικό παραλήρημα του χρυσαυγίτη Μπαρμπαρούση φαίνεται, να απέτρεψαν… τα χειρότερα. 

Παρόλα αυτά επιθέσεις με διάφορα αντικείμενα δέχθηκαν τόσο οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο συλλαλητήριο όσο και το κτίριο της Βουλής, ενώ σε αυτά «συνελήφθη» να πρωτοστάτει ο βουλευτής του νεοναζιστικού μορφώματος Γιάννης Λαγός. Από τα χέρια του φανατισμένου όχλου δεν γλίτωσε ούτε ένας μετανάστης (πιθανότατα Τυνίσιος) ο οποίος για κακή του τύχη βρέθηκε στο Σύνταγμα την ώρα που ήταν σε εξέλιξη το «συλλαλητήριο». 

Πάντως σύμφωνα με πηγές οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων της αντιπολίτευσης φέρεται να είχαν ενημερωθεί για τους κινδύνους της αποψινής βραδιάς. Οι ίδιες κοινοβουλευτικές πηγές εκφράζουν με αγανάκτηση την απορία, πώς ενώ είχαν ενημερωθεί επιθυμούσαν και απαιτούσαν την παράταση της διαδικασιας ενώ είχαν λάβει γνώση του σχεδίου της επίθεσης. 

«Οι εντάσεις θα συνεχιστούν και εδώ και στη FYROM» ήταν η χαρακτηριστική φράση των ίδιων πηγών. Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση το ρεπορτάζ δεν είναι τυχαίο ότι κάποιοι προσπαθούν να επιβάλλουν κλίμα τρομοκρατίας και στους βουλευτές οι οποοίοι δέχονται στα κινητά τους καθημερινά δεκάδες απειλητικά τηλεφωνήματα από την ώρα που δημοσιεύθηκαν σε έντυπο του ακροδεξιού χώρου πριν από λίγες μέρες. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:39