search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:49
MENU CLOSE

Φίλης σε Γεωργιάδη: Προσπαθείς να καλλιεργήσεις κλίμα εμφυλίου πολέμου

17.06.2018 07:43
Φίλης σε Γεωργιάδη: Προσπαθείς να καλλιεργήσεις κλίμα εμφυλίου πολέμου - Media

 

«Είμαστε στην αρχή μίας διαδικασίας όπου το συγκεκριμένο κείμενο θα πρέπει να εγκριθεί με δημοψήφισμα από τους γείτονες και μετά να περάσει από την Ελληνική Βουλή», δήλωσε στο «Ακραίως» και τον Τάκη Χατζή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Νίκος Φίλης για το σκοπιανό.

«Είναι μια πολύ καλή αρχή η συμφωνία. Τον ελληνικό λαό δεν τον ενδιαφέρουν τα λάθη του παρελθόντος τον ενδιαφέρει το μέλλον», σημείωσε ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Γεωργιάδης προσπαθεί να καλλιεργήσει ένα κλίμα εμφυλίου πολέμου. Η Νέα Δημοκρατία με την εμμονή της στον εμφύλιο πόλεμο προσπαθεί να δημιουργήσει νέες τομές διχασμού και να ανοίξει την πόρτα στην ακροδεξιά», πρόσθεσε.

«Σύνθετη ονομασία, όλες οι κυβερνήσεις είχαν αυτή τη θέση. Στα έγγραφα που αποχαρακτήρισε ο κ. Κοτζιάς φαίνεται πως οι κυβερνήσεις συζητούσαν την ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας»», τόνισε.

Γεωργιάδης: «Ημέρα πένθους»

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, είπε ότι «είναι μέρα πένθους για την Ελλάδα. Κάθε Έλληνας πατριώτης σήμερα κλαίει. Στο συλλογικό μας υποσυνείδητο καταλαβαίνουμε ότι δεν του βγαίνει να λέμε στα Μακεδονικά για τη γλώσσα των Σκοπιανών».

Απαντώντας στον Νίκο Φίλη, υπογράμμισε: «Εγώ επιβεβαίωσα τη μετάνοια του ΚΚΕ, δεν είναι εμφυλιοπολεμικός ο λόγος μου».

Επίσης, τόνισε ότι ο ίδιος είναι φιλελεύθερος δεξιός. «Εγώ τον Μπαρμπαρούση και αυτά που λέει η Χρυσή αυγή τα σιχαίνομαι», συμπλήρωσε.

«Ουδέποτε έχουμε αναγνωρίσει μακεδονικό γλώσσα και έθνος. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά σήμερα με την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα», ανέφερε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:49