search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:30
MENU CLOSE

Κακλαμάνης: Η συμφωνία εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των ξένων

17.06.2018 09:05
Κακλαμάνης: Κίνηση ρουά ματ η κίνηση Μητσοτάκη να φέρει τροπολογία στη Βουλή για τη μη μείωση του αφορολόγητου - Media

 

«Ο κ. Τσίπρας με τον κ. Κοτζιά πέτυχαν το ακατόρθωτο. Δημιούργησαν μακεδονική γλώσσα, μακεδονική εθνότητα, μακεδονικό κράτος από το πουθενά», υποστηρίζει στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, σημειώνοντας ότι «ο Κώστας Καραμανλής, πριν πάει στο Βουκουρέστι, είχε ενημερώσει τη Βουλή των Ελλήνων και είχε ζητήσει τη συγκατάθεση όλων των κομμάτων για τη στρατηγική που θα ακολουθούσε. Αντίθετα ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύτηκε εν κρυπτώ με τον κ. Ζάεφ».

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι την εν λόγω συμφωνία χαιρέτησαν η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, η Γερμανία και πολλές χώρες, όπως η Κύπρος και η Βουλγαρία, ο κ. Κακλαμάνης δηλώνει, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Επειδή μόνο εξυπηρετούνται τα δικά τους συμφέροντα» και συνεχίζει λέγοντας: «Ειλικρινά με τρομάζει ότι ξαφνικά όλοι έχουν να πουν ένα καλό λόγο».

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Μάκη Βορίδη αναφερόμενοι στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας ο Νικήτας Κακλμάνης απαντά: «Οποιαδήποτε δήλωση βοηθάει τη ΝΔ, ώστε να πετύχουμε μια μεγάλη νίκη με αυτοδυναμία στις ερχόμενες εκλογές με βρίσκει σύμφωνο. Αντίθετα, κάθε δήλωση που ανοίγει μέτωπα και προκαλεί προβλήματα στον βασικό στόχο και στην προσπάθεια που κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να γλιτώσει η πατρίδα μας από τη λαίλαπα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με βρίσκει αντίθετο».

Για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ, ο κ. Κακλαμάνης σημειώνει ότι «ήταν ο πρώτος που είπε, πριν δέκα μέρες, ότι η ΝΔ ίσως έπρεπε να εξετάσει την πρόταση μομφής» και σημειώνει πως στόχος της ΝΔ ήταν «να τεράστια προβλήματα που προκύπτουν από την κακή συμφωνία» και δεύτερον «να αποκαλυφθεί ότι η κυβέρνηση πατά σε δύο βάρκες».

Τέλος, ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόερδος της Βουλής υποστηρίζει, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η ΝΔ συντεταγμένη και σοβαρή θα ακολουθήσει τον κ. Μητσοτάκη στην ψηφοφορία» για τη συμφωνία, προσθέτοντας ότι «ο κ. Τσίπρας δεν έχει το δικαίωμα να νομιμοποιήσει μια συμφωνία που θα δεσμεύσει την Ελλάδα εις το διηνεκές σε βάρος μάλιστα των εθνικών συμφερόντων και που δύσκολα θα μπορεί να αλλάξει».

Ακολουθεί η συνέντευξη με τον αντιπρόεδρο της Βουλής, βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη στην Ευτυχία Αδηλίνη για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ερ. Κύριε Κακλαμάνη, η ΝΔ χαρακτήρισε τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ ως «κακή συμφωνία». Η παρούσα συμφωνία σε τι απέχει των διαπραγματεύσεων στο Βουκουρέστι το 2008; Δεν διασφαλίζει το erga omnes, το γεωγραφικό προσδιορισμό, το όνομα και την συνταγματική αλλαγή με απάλειψη των αλυτρωτικών;

Απ. Καμία σχέση, κυρία Αδηλίνη. Ο κ. Τσίπρας, με τον κ. Κοτζιά πέτυχαν το ακατόρθωτο, με μία κίνηση τους και μόνο. Δημιούργησαν μακεδονική γλώσσα, μακεδονική εθνότητα, μακεδονικό κράτος από το πουθενά. Αυτό οι Σκοπιανοί δεν μπορούσαν να το φανταστούν ακόμη και στα πιο τρελά τους όνειρα… Το τι έγινε το 2008 απείχε παρασάγγας απ΄ ό,τι συμβαίνει σήμερα. Σας θυμίζω ότι ο Κώστας Καραμανλής, πριν πάει στο Βουκουρέστι, είχε ενημερώσει την Βουλή των Ελλήνων και είχε ζητήσει την συγκατάθεση όλων των κομμάτων για τη στρατηγική, που θα ακολουθούσε. Όλοι τον στήριξαν πλην ενός. Του κ. Καρατζαφέρη. Αντίθετα, ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύτηκε εν κρυπτώ με τον κ. Ζάεφ και όταν πλέον έχει ετοιμάσει την επαίσχυντη συμφωνία έρχεται να μας την παρουσιάσει ως μία μεγάλη επιτυχία. Δυστυχώς, για την πατρίδα μας οι άνθρωποι είναι αδίστακτοι… Θα μου επιτρέψετε, όμως, να προσθέσω και το εξής: Στις 15 Δεκεμβρίου 2014 είχαν ειπωθεί από τον κ. Καμμένο προς τον μητροπολίτη ‘Ανθιμο στη Θεσσαλονίκη: «Για το όνομα της Μακεδονίας, ενώπιον, λοιπόν λαού και Θεού, απαντώ στον Παναγιώτατο, ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είμαστε εγγύηση, ώστε κανένας Σαμαράς, κανένας Βενιζέλος αλλά και κανένας Τσίπρας να διαπραγματευτεί το όνομα της Μακεδονίας. Η Μακεδονία είναι ελληνική και δεν δεχόμαστε κανέναν γεωγραφικό προσδιορισμό. Δεν μπορούν να παραδώσουν το όνομα της Μακεδονίας, δίνοντας παράταση ζωής σε μία κυβέρνηση που έχει δώσει ανοιχτή εντολή στον κύριο Νίμιτς τα Σκόπια να ονομαστούν Βόρεια Μακεδονία. Ο ελληνικός λαός πρέπει πλέον σύσσωμος να απαιτήσει εκλογές τώρα. Να φύγει η κυβέρνηση, που παραδίδει τα ιερά και τα όσια της Πατρίδας χωρίς καν να ρωτήσουν τον ελληνικό λαό». Και ο κ. Καμμένος είναι συνεταίρος του κ. Τσίπρα.

Ερ. Το γεγονός, ωστόσο, ότι τόσο η ΕΕ και το ΝΑΤΟ όσο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η Γερμανία αλλά και η Βουλγαρία και η Κύπρος χαιρέτησαν τη συμφωνία δεν αποτελεί ισχυρή ένδειξη ότι η συμφωνία έχει την στήριξη όλων εκτός Ελλάδας;

Απ. Ειλικρινά, με τρομάζει ότι ξαφνικά όλοι έχουν να πουν ένα καλό λόγο. Ακόμη και οι Αλβανοί, που δεν μου τους αναφέρετε. Και ξέρετε, γιατί; Επειδή μόνο εξυπηρετούνται τα δικά τους συμφέροντα. Σας ρωτώ όμως, πάλι: Έχουν συνειδητοποιήσει οι κ.κ. Τσίπρας και Κοτζιάς, ότι συντέλεσαν στη δημιουργία ενός κράτους, που δεν υπήρχε, εκχωρώντας τη μακεδονική γλώσσα και τη μακεδονική εθνότητα; Τι σημαίνει Βόρεια Μακεδονία, κυρία Αδηλίνη; Ότι υπάρχει και Νότια Μακεδονία. ‘Αρα ήδη φυτεύτηκε ο σπόρος του αλυτρωτισμού! Οι υποτιθέμενοι εταίροι μας θα προχωρούσαν ποτέ σε μία ανάλογη ενέργεια για ζητήματα, που θα έπλητταν ευθέως την εθνική τους συνείδηση και θα άφηναν ορθάνοιχτα παράθυρα αλυτρωτισμού στις γειτονικές τους χώρες;

Ερ. Επί της ουσίας, η ΝΔ εκτιμά ότι από την εν λόγω συμφωνία πλήττονται και πώς τα εθνικά συμφέροντα;

Απ. Χωρίς δεύτερη κουβέντα. Γι΄ αυτό και ο κ. Τσίπρας τρέμει ακόμη και στην ιδέα ενός δημοψηφίσματος. Ανοίξαμε μία τεράστια πληγή, κι αν δεν σταματήσει εδώ και τώρα η «αιμορραγία» για το Σκοπιανό, φοβάμαι ότι θα ανοίξουν κι άλλες παρόμοιες πληγές στο μέλλον (Θράκη, Κυπριακό, Αλβανία). Ελπίζω να διαψευστώ.

Ερ. Πιστεύετε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να παρέμβει, όπως του ζήτησε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να έλθει η συμφωνία στη Βουλή πριν την υπογραφή;

Απ. Ο κ. Κ. Καραμανλής, πριν πάει στο Βουκουρέστι, με δική του πρωτοβουλία, ενημέρωσε τη Βουλή. Δεν του το ζήτησε και δεν του το επέβαλε κανένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας. ‘Αλλος πολιτικός όμως ο κ. Καραμανλής κι άλλος ο κ. Τσίπρας. Η παρέμβαση του Κ. Μητσοτάκη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αφορούσε το οξύμωρο ο κ. Καμμένος να καταψηφίζει τη συμφωνία και να υπερψηφίζει την κυβέρνηση.

Ερ. Πώς κρίνεται τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά που προσυπέγραψε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Μάκης Βορίδης, ότι η ανιστόρητη σύμπλευση του ΠτΔ με τον Αλέξη Τσίπρα δεν είναι ικανή να σβήσει από την εθνική μνήμη τις παρακαταθήκες του Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου;

Απ. Θα σας μιλήσω ξεκάθαρα. Ο δικός μου ρόλος μέσα στην παράταξη ήταν, είναι και θα είναι ενωτικός. Επομένως, οποιαδήποτε δήλωση βοηθάει τη Νέα Δημοκρατία, ώστε να πετύχουμε μία μεγάλη νίκη με αυτοδυναμία στις ερχόμενες εκλογές, θα με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Αντίθετα, κάθε δήλωση, που ανοίγει μέτωπα και προκαλεί προβλήματα στον βασικό στόχο και στην προσπάθεια που κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να γλιτώσει η πατρίδα μας από τη λαίλαπα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με βρίσκει αντίθετο.

Ερ. Βλέπετε πιθανό το ενδεχόμενο αντιπαράθεσης της ΝΔ με τον ΠτΔ με αφορμή τη συμφωνία και φόντο τις επόμενες προεδρικές εκλογές;

Απ. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα, που διαχρονικά έχει αποδείξει ότι σέβεται το Σύνταγμα και τους θεσμούς, και δεν διαμαρτύρεται για να διαμαρτύρεται. Από εκεί και πέρα οι οποιεσδήποτε προσωπικές απόψεις μπορεί να υπάρχουν, δεν σημαίνει ότι εκφράζουν την παράταξη και το κόμμα. Αυτό είναι αρμοδιότητα του αρχηγού μας, δηλαδή του Κ. Μητσοτάκη.

Ερ. Η πρόταση δυσπιστίας από τη ΝΔ τι στόχο είχε;

Απ. Καταρχήν να θυμίσω ότι ήμουν ο πρώτος που είπα, πριν από δέκα μέρες, ότι η ΝΔ ίσως θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο μομφής κατά της κυβέρνησης, με αφορμή το Σκοπιανό. O στόχος ήταν διπλός. Πρώτον, να αναδείξουμε για τρεις μέρες στον ελληνικό λαό, τα τεράστια προβλήματα που προκύπτουν από την κακή συμφωνία, για την οποία οι κ.κ. Τσίπρας-Κοτζιάς έδωσαν τα χέρια με τους κ.κ. Ζάεφ-Ντιμιτρόφ. Δεύτερον, να αποκαλυφθούν όσοι πατούν σε δύο βάρκες λέγοντας όχι στη συμφωνία για τα Σκόπια, ναι όμως στη συγκυβέρνηση. Και εννοείται, ότι μιλώ για τον κ. Πάνο Καμμένο, ο οποίος πρέπει να βρεθεί ενώπιον των ευθυνών του.

Ερ. Επωάζεται αλλαγή του πολιτικού σκηνικού και πριν τις επικείμενες εθνικές εκλογές; Αναβιώνει ο δικομματισμός ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ;

Απ. Η Νέα Δημοκρατία δεν επηρεάζεται από τέτοια σενάρια. Είμαστε η μοναδική παράταξη στην πατρίδα, που άντεξε στα οκτώ μνημονιακά χρόνια και η μοναδική που θα συνεχίσει να υπάρχει και στο μέλλον. Η εξήγηση είναι απλή και περιγράφεται πεντακάθαρα στην ιδρυτική μας διακήρυξη. Έχουμε αρχές, θέσεις και ιδεολογία που παραμένουν σταθερές. Ο κόσμος τις γνωρίζει και τις τιμά. Όποιος τις ασπάζεται καλοδεχούμενος.

Ερ. Κύριε Κακλαμάνη, όταν έλθει προς ψήφιση στη Βουλή η συμφωνία η ΝΔ πρέπει να βάλει «κομματική πειθαρχία»;

Απ. Δεν θα χρειαστεί καν. Οι βουλευτές της ΝΔ διαθέτουν αυξημένο πατριωτικό αίσθημα και γνωρίζουν πολύ καλά τι θα κάνουν. Η ΝΔ συντεταγμένη και σοβαρή θα ακολουθήσει τον κ. Μητσοτάκη στην ψηφοφορία

Ερ. Εάν, υποθετικό σενάριο, η συμφωνία έλθει προς επικύρωση -λόγω καθυστερήσεων υλοποίησης των συμφωνηθέντων από τη γειτονική χώρα- τον επόμενο χρόνο και είναι η ΝΔ κυβέρνηση τι στάση θα κρατήσετε;

Απ. Αυτός είναι και ο λόγος, που ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε επιζήμια τη συμφωνία μεταξύ Τσίπρα-Ζάεφ και ζήτησε να μην υπογραφεί. Ήδη, με την ανακοίνωση της και μόνο, το κακό που έχει γίνει είναι μεγάλο. Το θέμα είναι μην εξελιχθεί σε μόνιμο. Ο κ. Τσίπρας, λοιπόν, δεν έχει δικαίωμα να νομιμοποιήσει μία συμφωνία, που θα δεσμεύσει την Ελλάδα εις το διηνεκές σε βάρος μάλιστα των εθνικών συμφερόντων και που δύσκολα θα μπορεί να αλλάξει.

Ερ. Να σας ρωτήσω και για το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα που ολοκληρώθηκε την Πέμπτη στη Βουλή. Τι θα ισχύσει με βάση τα όσα ψηφίστηκαν στην μετά το μνημόνιο εποχή;

Απ. Ακόμη και οι κ.κ. Τσακαλώτος και Χουλιαράκης ομολόγησαν ότι η λιτότητα δεν θα έχει τέλος για τον ελληνικό λαό. Ο κ. Ρέγκλινγκ το έκανε πιο συγκεκριμένο, και είπε ότι θα διαρκέσει ως το 2059. Είναι το δεύτερο μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που περιλαμβάνει: ΕΝΦΙΑ για πάντα και πιο βαρύς (από εκεί που θα τον καταργούσαν). Κόψιμο συντάξεων και μισθών, χωρίς σταματημό. Ακόμη, για πρώτη φορά, υπογράφεται, σαν να είμαστε αποικία, ότι αν δεν εκπληρώνονται οι «μεταρρυθμίσεις» θα αποκτούν οι δανειστές το δικαίωμα εκποίησης της δημόσιας περιουσίας ως 25 δισ. ευρώ μέσω του υπερταμείου. Προφανώς είναι «δίκαιο» και έγινε πράξη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ερ. Είστε αισιόδοξος για μία συνολική και συμφέρουσα για τη χώρα ρύθμιση του χρέους;

Απ. Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνουν πραγματικά ό,τι μπορούν ώστε να προχωρήσει η διευθέτηση του ελληνικού χρέους. Δυστυχώς όμως, ο κ. Τσίπρας, όπως και για το Σκοπιανό, κινείται με ύποπτη μυστικότητα. Φοβάμαι, το χειρότερο σενάριο, που ήδη έχει αρχίσει να κυκλοφορεί. Ότι θα μας βάλουν «μαξιλάρι» περίπου 20 δισ. για 2-3 χρόνια, ώστε να μην αντιδράσουν οι «φοβερές και τρομερές» αγορές και η ουσιαστική ελάφρυνση χρέους θα οδηγηθεί στις καλένδες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:29