search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:40
MENU CLOSE

Νίμιτς από Πρέσπες: Φέτος το δώρο γενεθλίων μου το έκαναν Τσίπρας και Ζάεφ

17.06.2018 09:10
Στους 157 οι νεκροί, έχασε τη μάχη 89χρονος - Media

 

«Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμότατα συγχαρητήρια μου στους μεγάλους ηγέτες της περιοχής. Η επίλυση του προβλήματος απαίτησε πολιτικό θάρρος και ηγετική ικανότητα όπως και θάρρος. Δεν βρίσκει κανείς πολιτικό θάρρος και πολιτικό όραμα, δεν βρίσκει κανείς τέτοιες διπλωματικές ικανότητες», δήλωσε ο ειδικός διαπραγματευτής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, από τις Πρέσπες όπου υπογράφηκε η ιστορική συμφωνία.

«Θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για την ύπραξη τέτοιας ποιότητας ηγετών σε αυτές τις δύο χώρες. Έχοντας εργαστεί τόσα χρόνια στο ζήτημα μπορώ να πω πως είναι χαρά και τιμή μου που εργάστηκα και υπέγραψα την παρούσα συμφωνία. Η επεξεργασία του προβλήματος τόσα χρόνια έχει οδηγήσει σε μία δίκαιη και εφαρμόσιμη λύση σήμερα. Είναι μία συμφωνία μου μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για ολόκληρο τον κόσμο. Σήμερα ημέρα των γεννεθλίων μου θέλω να πω στην οικογένειά μου πως φέτος δεν χρειάζομια δώρα μου έκαναν δώρο ήδη οι δύο πρωθυπουργοί.Πλέον και τυπικά έχουν ολοκληρωθεί και τυπικά τα καθήκοντά μου αλλά πλέον η συμφωνία θα εφαρμοστεί από 4 πολλοί ικανούς πολιτικούς» είπε κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Νίμιτς.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:39