search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:56
MENU CLOSE

Τα σκουπίδια «πνίγουν» την Αττική – Το πρόβλημα στον ΧΥΤΑ φυλής που προκαλεί «ασφυξία»

18.06.2018 10:37
4168816.jpg

 

Επιδεινώνεται καθημερινά το πρόβλημα με τα σκουπίδια στο λεκανοπέδιο της Αττικής καθώς συνεχίζει να υπολειτουργεί ο ΧΥΤΑ της Φυλής από την περασμένη Δευτέρα.

Σε αρκετές περιοχές τα σκουπίδια ήδη σχηματίζουν λόφους, καθώς οι πολίτες δεν έχουν ειδοποιηθεί να τα κρατήσουν για λίγες ημέρες στο σπίτι (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αν είχαν ειδοποιηθεί θα το έπρατταν).

Αιτία είναι η περιορισμένη προσπελασιμότητα του νέου κυττάρου (χώρου απόθεσης σκουπιδιών) στο ΧΥΤΑ Φυλής.

Το πρόβλημα ξεκίνησε πριν από μία εβδομάδα, όταν ρήγμα που είχε δημιουργηθεί σε γειτονικό στον νέο χώρο κύτταρο «άνοιξε» έπειτα από ισχυρή βροχόπτωση. Με δεδομένο ότι το ρήγμα δημιουργήθηκε ουσιαστικά σε έναν λόφο σκουπιδιών, ακριβώς δίπλα στο νέο κύτταρο, η κατάρρευση τμήματος του ΧΥΤΑ θα οδηγήσει σε ένα πλήρες «μπλακ άουτ» τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική (καθώς θα θέσει εκτός μάχης το παλαιό και το νέο κύτταρο).

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των εργαζομένων του ΕΔΣΝΑ κ. Γιώργο Ζαχαρόπουλο προκλήθηκε στο χώρο που προοριζόταν να φιλοξενήσει το νέο εργοστάσιο απορριμμάτων που ακύρωσε η Περιφερειάρχης κ. Ρένα Δούρου. Πρόκειται για 108 στρέμματα που αποτελούν την λεγόμενη β΄φάση του ΧΥΤΑ της Φυλής, τα οποία παραδίδονται σταδιακά. Το ρήγμα προκλήθηκε στο μπροστινό μέρος του νέου κυττάρου αφού στο πίσω συνεχίζεται ο εκβραχισμός για να μπορέσει να λειτουργήσει.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ζαχαρόπουλος πλέον «το «σκουπίδι κυνηγά το ΧΥΤΑ» και το νέο κύτταρο είναι το τελευταίο κομμάτι γης που μπορεί να υποδεχτεί απορρίμματα στην Δυτική Αθήνα. Ξεκίνησε να λειτουργεί από τον περασμένο Αύγουστο και εκτιμάται ότι και αυτό θα έχει κορεστεί σε ένα χρόνο. Εναλλακτική όμως λύση για τα απορρίμματα της Αττικής εξακολουθεί να μην υπάρχει αφού η χωροθέτηση νέου ΧΥΤΑ καθυστερεί δραματικά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:51