search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:36
MENU CLOSE

Κόλαση στα Σκόπια: Διαδηλώσεις, ξύλο και τραυματισμοί για τη συμφωνία (Videos)

18.06.2018 13:11
Κόλαση στα Σκόπια: Διαδηλώσεις, ξύλο και τραυματισμοί για τη συμφωνία (Videos) - Media

 

Χάος επικράτησε το βράδυ της Κυριακής στα Σκόπια, όταν εκατοντάδες εθνικιστές της χώρας συγκεντρώθηκαν έξω από την Βουλή, στην πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ, προκειμένου να διαδηλώσουν κατά της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ για το ονοματολογικό της χώρας.

Παρακινημένοι από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που εναντιώνονται στη σύμφωνία, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το κοινοβούλιο, φωνάζοντας συνθήματα όπως «δεν παραδίδουμε το όνομά μας», ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί από νωρίς.

Τελικά, η έκρηξη ήλθε όταν ομάδα διαδηλωτών προσπάθησε να εισβάλει στη Βουλή, οπότε και άρχισαν οι συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις, με τους διαδηλωτές να πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα και τις αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν με χημικά.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, από τα επεισόδια τραυματίστηκαν επτά αστυνομικοί, ενώ υπό κράτηση τέθηκαν 25 από τους διαδηλωτές. Δύο γυναίκες που επίσης συμμετείχαν στο συλλαλητήριο τραυματίστηκαν ελαφρά και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Πληροφορίες: Radio Free Europe

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:36