search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:30
MENU CLOSE

ΝΔ: Ψάχνει κέρδη στο «όχι»

18.06.2018 13:49
Μητσοτάκης για παραίτηση Κοτζιά: Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός - Media
 
Η σκληρή κοινοβουλευτική σύγκρουση, «καρπός» της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ στην κυβέρνηση, ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου. Ωστόσο, σε θέσεις μάχης βρίσκονται τα «γαλάζια» στελέχη ενόψει των επόμενων αναμετρήσεων εντός και εκτός Ολομέλειας. Η κρίσιμη σύνοδος του Εurogroup στις 21 Ιουνίου με ότι αυτό συνεπάγεται για το ελληνικό ζήτημα ενώ ιδιαίτερα θερμή, εν μέσω θέρους, αναμένεται η κοινοβουλευτική μάχη για τον «Κλεισθένη» και το σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών.
 
Μετρώντας αντίστροφα για τις κάλπες, θέμα λίγων μηνών όπως υποστηρίζουν στην Πειραιώς, η ΝΔ θα επιχειρήσει να κεφαλαιοποίησει την στάση της απέναντι στην συμφωνία που υπέγραψαν την Κυριακή στις Πρέσπες Τσίπρας και Ζάεφ. Κυρίως να καλλιεργήσουν στην κοινή γνώμη την θέση ότι η κυβέρνηση, δηλαδή ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος, έχουν προχωρήσει σε εθνικές υποχωρήσεις.
 
Ταυτόχρονα, πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι το στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ασκήσει ασφυκτικό πρέσινγκ το επόμενο διάστημα στους ΑΝΕΛ. Η εκτίμηση μάλιστα της Πειραιώς είναι πως αποτελεί θέμα χρόνου η αυτοδιάλυσή τους. Και δεν χάνουν την ευκαιρία να επισημαίνουν πως η κυβερνητική πλειοψηφία βγήκε αποδυναμωμένη από την ψηφοφορία στη Βουλή καθώς ο Δημήτρης Καμμένος υπερψήφισε την πρόταση μομφής και βρέθηκε εκτός ΑΝΕΛ ενώ, σε εσωτερικό επίπεδο, μια σειρά από στελέχη των ΑΝΕΛ παραιτούνται ο ένας πίσω από τον άλλο με κορυφαία παραίτηση εκείνη της στενότερης συνεργάτιδας του Πάνου Καμμένου, Μανταλένας Παπαδοπούλου.
 
Δεν μπορεί πάντως να μην σημειωθεί ότι παρά το πολεμικό κλίμα που επικράτησε τις προηγούμενες μέρες εντός της Βουλής η ΝΔ καταγγέλει «μια συμφωνία που δημιουργεί τετελεσμένα, τα οποία είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανατραπούν». «Γαλάζιες» πηγές ανέφεραν πως η συμφωνία των Πρεσπών μεταξύ Τσίπρα και Ζάεφ παράγει έννομες συνέπειες που πολύ δύσκολα μπορεί να αλλάξουν. Με άλλα λόγια η Πειραιώς κάνει λόγο για μια συμφωνία που είναι πολύ δύσκολο να ανατραπεί και που την φέρνει μπροστά στο αναπόφευκτο: Αν η συμφωνία έρθει προς κύρωση στη Βουλή με κυβέρνηση ΝΔ τότε θα την ψηφίσει προκειμένου να μην μετατραπεί η Ελλάδα σε «περίγελο» στη διεθνή κοινότητα.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:29