search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:01
MENU CLOSE

Πόλεμος ΝΔ – δημοσιογράφου για το δημοσίευμα της FAZ: «Ο Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί για το ονοματολογικό»

19.06.2018 05:38
Πηγές ΝΔ: Ο Τσίπρας δεν αποδοκιμάζει τον Πολάκη γιατί είναι ένα και το αυτό - Media

 

Μία πρωτοφανής κόντρα μεταξύ της ΝΔ και τον δημοσιογράφο της FAZ Michael Martens ξέσπασε χθες το απόγευμα και ακόμα να σταματήσει. 

Αφορμή στάθηκε ένα δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το Σκοπιανό. Σε άρθρο του στη FAZ, ο Michael Martens υποστήριξε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί στο εξωτερικό πως όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση δεν θα «ανατρέψει» τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ. Το δημοσίευμα διαψεύστηκε από τη ΝΔ αλλά δόθηκε και συνέχεια, με τη Μαρία Σπυράκη να καλεί τον Γερμανό δημοσιογράφο να… τσεκάρει καλύτερα τις πηγές του.

Η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας έκανε retweet μια ανάρτηση του Michael Martens και επανέλαβε την επίσημη θέση του κόμματος. «Η ΝΔ είναι έτοιμη να καταψηφίσει την επικύρωση της συμφωνίας. Ελέγξτε τις πηγές σας».

Ο Michael Martens υποστήριξε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διαβεβαιώσει ότι δεν θα ανατρέψει τη συμφωνία Ελλάδας – ΠΓΔΜ για το Σκοπιανό, όταν γίνει πρωθυπουργός. Σχολιάζοντας το γεγονός πως μετά από πρόκληση του ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ το διέψευσε, ο Γερμανός δημοσιογράφος επέμεινε.

Σε ανάρτησή του στο twitter, επέμεινε ότι δυο πηγές από το Βερολίνο του είπαν πως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας διαβεβαίωσε ότι δεν διαφωνεί με τη συμφωνία αλλά πρέπει να αντιδράσει για να κρατήσει τη ΝΔ ενωμένη.

Έγραψε χαρακτηριστικά: «Μετά από πρόκληση του ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ λέει ότι το δημοσίευμα της FAZ σύμφωνα με το οποίο ο Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι δεν θα πάρει πίσω τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ ως πρωθυπουργός ήταν «τελείως λάθος». Διαβεβαιώνω: δυο πηγές στο Βερολίνο μου είπαν ότι ο Μητσοτάκης είπε μόνο αυτό: Είναι ΟΚ με τη συμφωνία αλλά πρέπει να προκαλέσει σάλο για να κρατήσει τη ΝΔ ενωμένη».

Σε άλλη ανάρτησή του, θυμήθηκε ότι το 2013 ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας που του είχαν επιτεθεί για όσα είχε γράψει. Και όχι μόνο αυτό. Αλλά όπως έγραψε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον είχε… διώξει με τις κλωτσιές γιατί δεν του άρεσαν οι ερωτήσεις του.

«Το 2013, δεν άρεσαν στον Τσίπρα οι ερωτήσεις μου και με πέταξε με τις κλωτσιές από μια συνέντευξη. Η Αυγή και ο ΣΥΡΙΖΑ με αποκάλεσαν ψεύτη. Τώρα, με λέει ψεύτη η ΝΔ μετά απ’ όσα έγραψα για τον Μητσοτάκη και την ΠΓΔΜ. Κατά κάποιο τρόπο, δεν έχω τύχη με τους μελλοντικούς πρωθυπουργούς της Ελλάδας…».

Τζανακόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης είναι βαρύτατα εκτεθειμένος

Υποκρισία και εμπόριο πατριωτισμού καταλογίζει στον πρόεδρο της ΝΔ, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος με αφορμή το δημοσίευμα της FAZ.

“Ο κ. Μητσοτάκης είναι βαρύτατα εκτεθειμένος. Κάνει φασαρία για τη συμφωνία με την πΓΔΜ για να μη διασπαστεί το κόμμα του, λέει ο ρεπόρτερ της FAZ” σημειώνει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο κ. Τζανακόπουλος .

Προσθέτει “η υποκρισία και το εμπόριο πατριωτισμού σε όλο τους το μεγαλείο” .

Ο κ. Τζανακόπουλος παραθέτει στην ανάρτησή του και το tweet του δημοσιογράφου Michael Martens:

Challenged by Syriza, ND says report in FAZ according to which #Mitsotakis assured he΄d not take back a FYROM-deal as a PM was “totally wrong”. I assert: 2 sources in Berlin told me Mitsotakis said just that: He΄s ok with a deal but must stir some noise to keep ND together.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:00