search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 08:22
MENU CLOSE

Ξεχωριστή έκθεση στο Πεκίνο: Κειμήλια από τον Δρόμο του Μεταξιού και την Αναγέννηση

19.06.2018 07:06
Ξεχωριστή έκθεση στο Πεκίνο: Κειμήλια από τον Δρόμο του Μεταξιού και την Αναγέννηση  - Media

 

Με τον τίτλο: «Αγκαλιάζοντας την Ανατολή και τη Δύση: Όταν ο Δρόμος του Μεταξιού συναντά την Αναγέννηση» άνοιξε τις πύλες της στο Εθνικό Μουσείο της Κίνας, στο Πεκίνο, έκθεση με θέμα τον αρχαίο Δρόμο του Μεταξιού και την Αναγέννηση.

Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 19 Αυγούστου, παρουσιάζει πάνω από 200 πολιτιστικά κειμήλια από 17 κινεζικά και 21 ιταλικά μουσεία, αντικατοπτρίζοντας τη σημασία που είχε τότε η ύπαρξη του Δρόμου του Μεταξιού.

Στην έκθεση εκτίθενται πυξίδες και χάρτες που χρησιμοποιούσαν κινέζοι και ιταλοί ναυτικοί, πορσελάνες και γυαλικά, καθώς και κινεζικά αγαλματάκια από πηλό με δυτικά χαρακτηριστικά. Εκτίθενται επίσης κλασικά έργα τέχνης και από τις δύο χώρες, όπως ο «Άγιος Στέφανος» του Τζόττο, σημαντικού ιταλού ζωγράφου που θεωρείται πρόδρομος της Αναγέννησης, και το «Water and Bamboo Dwelling» του διάσημου κινέζου ζωγράφου του 14ου αιώνα Νι Ζαν.

Πηγή: ΑΠΕ –  ΜΠΕ

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 03:32