search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:52
MENU CLOSE

Σκόπια: Προχωρά ταχέως η επικύρωση της συμφωνίας Ελλάδας-ΠΓΔΜ

19.06.2018 13:09
Συμφωνία των Πρεσπών: Στο κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ η συνταγματική αναθεώρηση - Media
 
Η Ολομέλεια του Κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ ενέκρινε σήμερα με 69 ψήφους του 120μελούς κοινοβουλίου την παραπομπή της συμφωνίας των Πρεσπών με την Ελλάδα στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.
 
Η Επιτροπή αναμένεται να επικυρώσει το κείμενο εντός της ημέρας και θα το παραπέμψει στη Νομοθετική Επιτροπή, η οποία και θα το αναπέμψει στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου προς επικύρωση, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων MIA.
 
Όπως εξήγησε ο υπουργός Εξωτερικών Νικόλα Ντιμιτρόφ, η κύρωση στο Κοινοβούλιο θα πρέπει να πραγματοποιηθεί ενώπιον του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το οποίο θα αποφασίσει στο τέλος του μήνα εάν η πΓΔΜ θα πάρει μια ημερομηνία για διαπραγματεύσεις.
 
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, βουλευτές φώναζαν «προδότες» κατά της κυβέρνησης, ενώ μετά την ψηφοφορία άρχισαν να χτυπούν τα χέρια τους στις κοινοβουλευτικές έδρες και να φωνάζουν: «Προδότες, πουλήσατε το κράτος».
 
Την ίδια ώρα, διαδηλωτές έκαιγαν αντίγραφο της συμφωνίας έξω από το Σκοπιανό Κοινοβούλιο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
 
Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΝΤ1
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:52