search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:42
MENU CLOSE

Βυθίζεται η Wall μετά τις απειλές Τραμπ – «Βουτιά» 400 μονάδων για τον Dow Jones

19.06.2018 15:29
Πτωτικά η Wall Street - Media
 
Με πτωτικές τάσεις κινείται το χρηματιστήριο της Wall Street, με τον βιομηχανικό δείκτη να σημειώνει βουτιά άνω των 400 μονάδων, στον απόηχο της νέας έντασης που προκάλεσαν οι νέες απειλές του Ντόναλντ Τραμπ για την επιβολή δασμών στα κινεζικά προϊόντα.
 
Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να επιβάλλει νέους δασμούς ύψους 10% σε προϊόντα που εισάγονται στις ΗΠΑ από την Κίνα, συνολικής αξίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κλιμακώνοντας τον εμπορικό πόλεμο ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και το Πεκίνο.
 
Στο ταμπλό, ο δείκτης της βιομηχανίας Dow Jones υποχωρεί 409.12 μονάδες (-1.64%), στις 24,578.35 μονάδες, ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν οι εταιρείες του τομέα της τεχνολογίας, χάνει 95.81 μονάδες (-1.24%), στις 7,651.22 μονάδες και ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, που θεωρείται ενδεικτικός της γενικής τάσης, κινείται πτωτικά κατά 26.14 μονάδες (-0.94%), στις 2,747.61 μονάδες.
 
Σε ανακοίνωσή του, ο Τραμπ γνωστοποίησε ότι ζήτησε από τον εκπρόσωπο της αμερικανικής κυβέρνησης για το διεθνές εμπόριο (USTR) να καταρτίσει κατάλογο των κινεζικών προϊόντων στα οποία θα επιβληθούν οι νέοι δασμοί. Πρόσθεσε ότι η κίνηση αυτή θα γίνει σε αντίποινα για την απόφαση της Κίνας να επιβάλλει δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα αξίας 50 δισεκ. δολαρίων.
 
Η Κίνα θα αντιδράσει λαμβάνοντας «ποιοτικά» και «ποσοτικά» ανάλογα μέτρα εάν η κυβέρνηση των ΗΠΑ δημοσιεύσει νέο κατάλογο κινεζικών προϊόντων στα οποία θα επιβληθούν δασμοί, διεμήνυσε το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου. Το υπουργείο επέμεινε σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του πως θα λάβει μέτρα και θα «ανταποδώσει σθεναρά» τυχόν νέους δασμούς.
 
«Εάν οι ΗΠΑ χάσουν την κοινή λογική και δημοσιοποιήσουν έναν κατάλογο (νέων προϊόντων στα οποία θα επιβληθούν δασμοί), η Κίνα θα έχει την υποχρέωση να υιοθετήσει έναν συνδυασμό ποσοτικών και ποιοτικών μέτρων σε αντίποινα», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας. Το Πεκίνο αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο σε ένα δελτίο Τύπου του Λευκού Οίκου στο οποίο ο Τραμπ απελεί να επιβάλλει νέους δασμούς 10% σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων που εισάγει η χώρα του.
 
Πηγή: economy365.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:35