search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 03:38
MENU CLOSE

Καζαμίας 2012, Μέρος Β’

11.01.2012 05:09
Καζαμίας 2012, Μέρος Β’  - Media

Ιούλιος: Ο ραδιοφωνικός σταθμός ΣΚΑΪ οργανώνει εποχική εκδήλωση για τη συ­γκέντρωση ανακυκλώσιμων αιρκοντίσιον. Χιλιάδες Αθηναίοι, όσοι τουλάχι­στον δεν μετέτρεψαν εν όψει της νέας αύξησης 121% στα τιμολόγια της ΔΕΗ, τις ψυκτικές τους μονάδες σε χρηστικές σαρκοφάγους για τον καλοδιπλωμένο παππού και την τακτοποιημένη γιαγιά που είχαν εκδηλώσει την επιθυμία να παραμείνουν συνταξιούχοι και μετά θά­νατον, συρρέουν στο προκαθορισμένο σημείο προκειμένου να παραδώσουν τα μηχανήματά τους.

Ιούλιος: Ο ραδιοφωνικός σταθμός ΣΚΑΪ οργανώνει εποχική εκδήλωση για τη συ­γκέντρωση ανακυκλώσιμων αιρκοντίσιον. Χιλιάδες Αθηναίοι, όσοι τουλάχι­στον δεν μετέτρεψαν εν όψει της νέας αύξησης 121% στα τιμολόγια της ΔΕΗ, τις ψυκτικές τους μονάδες σε χρηστικές σαρκοφάγους για τον καλοδιπλωμένο παππού και την τακτοποιημένη γιαγιά που είχαν εκδηλώσει την επιθυμία να παραμείνουν συνταξιούχοι και μετά θά­νατον, συρρέουν στο προκαθορισμένο σημείο προκειμένου να παραδώσουν τα μηχανήματά τους. Η επιστροφή ενός και πλέον δισεκατομμυρίου τόνων ανταλλα­κτικών στις κατασκευάστριες ιαπωνικές εταιρείες τονώνει την ιαπωνική οικονο­μία και επιτρέπει να φυτρώσουν και του σπανού τα γιεν. Ερωτώμενοι σχετικώς οι Αθηναίοι από απεσταλμένους της ια­πωνικής τηλεόρασης δηλώνουν σεμνά: «Μην το συζητάτε καθόλου. Οι ευνοη­μένοι είμαστε εμείς που απαλλαχτήκα­με από τον πειρασμό της δροσιάς».

Αύγουστος: Πεζοδρομούνται οι εθνι­κές οδοί προκειμένου να διευκολυνθεί η αναχώρηση των καλοκαιρινών εκδρο­μέων. Το κίνημα «Πάμε και θα δούμε», που από καιρό καλεί τους άνεργους κα­τοίκους των αστικών κέντρων σε εντε­λώς ανέξοδες πεζές διακοπές με ανοι­χτή ημερομηνία επιστροφής, προπα­γανδίζει το πανηγυρικό πέρασμα, τύπου limbo rock, κάτω από τις μπάρες των διοδίων. Οι εταιρείες, ωστόσο, που εκ­μεταλλεύονται τα εθνικά δίκτυα των πε­ζοδρόμων, με λογότυπο το «Λείπει ο Αύ­γουστος απ’ τη Σαρακοστή;», σπεύδουν να προλάβουν το κύμα φυγής μετατρέ­ποντας τα διόδια σε τριώδια και αντιμε­τωπίζοντας τους πεζούς ταξιδιώτες ως μεταμφιεσμένα αυτοκίνητα. Η Ελλάδα συγκλονίζεται τις επόμενες μέρες από μία ακόμα πράξη ακτιβισμού του Από­στολου Γκλέτσου, ο οποίος καταφέρνει να αραιώσει τη δομή του υλικού του σώ­ματος και να περάσει μέσα από τις κλει­στές μπάρες, αχρηστεύοντάς τες συμ­βολικά και ηθικά.

Σεπτέμβριος: H έναρξη της νέας σχο­λικής χρονιάς βρίσκει το υπουργείο Παι­δείας πανέτοιμο. Τα βιβλία του ακαδη­μαϊκού έτους 2010-2011 φτάνουν από την πρώτη μέρα στα σχολεία, αλλά η υπουργός, μη επιθυμώντας να αυτοπρο­βληθεί, καλεί τους μαθητές να τα αγνοήσουν, να αρνηθούν την ασφυκτική νόρ­μα της δασκαλοκεντρικής εκπαίδευσης και των αυθεντιών και να αυτομορφωθούν κατ’ οίκον βάσει της νέας κολεξι­όν επάργυρων dvd που επιμελήθηκε και παρήγαγε κατόπιν διαγωνισμού η μειο­δότρια εταιρεία Afantos Imeteros ΑΕΕΕ. Οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών χαιρετίζουν την προώθηση της κατ’ οίκον εκπαίδευσης επειδή συ­μπίπτει με τον κατ’ οίκον περιορισμό και προαιρετικοποιεί σε βαθμό απόλυσης την παρουσία έμμισθων εκπαιδευτικών. Επιλύεται από μόνο του το πρόβλημα των αστέγων καθώς, όσα σχολεία της αρμοδιότητας της Παγκακίστης δεν με­τατρέπονται σε φυλακές, καταλαμβά­νονται αυθωρεί και παραχρήμα από παγκάκιους θαμώνες.

Οκτώβριος: O Πάνος Καμένος πρω­ταγωνιστεί στη νέα ταινία του zeitgeist «Είμαστε όλοι εξαρτήματα της Νέας Πα­γκόσμιας Τάξης κι εγώ το αρχιμπουζί». Ενώ βρίσκεται στον κολοφώνα της γιου-τιουμπικής του δόξας, επιμένει να θέλει να τον αγαπήσουν γι’ αυτό που πραγμα­τικά είναι. Μεταμφιέζεται το λοιπόν σε άπορο μπούλη, αυτοαμπαλάρεται σε πορτ-μπεμπέ και αυτοεγκαταλείπεται στο ποδόμακτρο της κατοικίας Τσίπρα. Ο Αλέξης και η Περιστέρα δένονται μαζί του από το πρώτο ρούφηγμα της πιπίλας και τον εντάσσουν στον στόλο των απο­γόνων τους και του Συνασπισμού της ευ­ρύτερης αχρηστεράς. Ανάλογη προσπά­θεια κάνει μερικές μέρες μετά και ο Νί­κος Παπανδρέου με το ζεύγος Γιώργου και Άννας Νταλάρα, αλλά αποτυγχάνει παταγωδώς γιατί, κατόπιν ακρόασης, προκύπτει ότι κλαίει φάλτσα, ακριβώς όπως μιλάει.

Νοέμβριος: Η κυβέρνηση του Κιμ Γιονγκ Παπαδήμ εορτάζει τον πρώτο χρό­νο άσκησης επωφελούς εξουσίας. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο λαός πλη­ροφορείται ότι κάθε χρόνο, για λόγους δημοκρατίας, ο αγαπημένος ηγέτης του αλλά και πολλοί από τους εκλεκτούς του συνεργάτες θα μετενσαρκώνονται σε στελέχη άλλης παράταξης και θα κυ­βερνούν εναλλακτικά. Οι πολίτες παρα­ληρούν από ενθουσιασμό και υπερθε­ματίζουν διά της ανατάσεως της χειρός και της αραίωσης των δαχτύλων, οπότε, κατόπιν της σχετικής αναθεώρησης του συντάγματος, ο θεσμός των εκλογών αντικαθίσταται οριστικά από τον ανέξο­δο θεσμό της Μετενσάρκωσης. Κυκλο­φορεί ευρύτατα η φήμη ότι ο Κιμ Γιονγκ Παπαδήμ σε κατ’ ιδίαν συνομιλία του με τον Κομφούκιο κλήθηκε να λέει πά­ντα «ναι» στη μεγάλη σαμάνα της Ευρώ­πης Άνγκελα Μέρκελ. Οι λεπτομέρειες, ωστόσο, της συνομιλίας επαφίενται στη φαντασία του καθενός και στο Mega.

Δεκέμβριος: Σε ευφρόσυνο κλίμα, η χρονιά της ελληνικής χρεοκοπίας λαμ­βάνει τέλος. Η εθνική μαντολινάτα των στομάχων εκτελεί τη Συμφωνία αρ. 3 για ορχηστρική πείνα σε Μι ύφεση με τη συνοδεία ενπόρδων και οστών που κροταλίζουν. Οι ξένοι επενδυτές συνε­παρμένοι από το μεσογειακό ταμπεραμέντο των φελλήνων, τους επιτρέπουν να μείνουν χωρίς βίζα στη χώρα μέχρι το 2013. Με δάκρυα ευγνωμοσύνης οι πο­λίτες σπεύδουν να πληρώσουν στις οι­κείες ΔΟΥ το δώρο των Χριστουγέννων. Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24