search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:21
MENU CLOSE

Πηγές από το Eurogroup: Βαδίζουμε σε συμφωνία για την Ελλάδα – «Πονοκέφαλος» τα δάνεια του EFSF

21.06.2018 16:04
Πηγές από το Eurogroup: Βαδίζουμε σε συμφωνία για την Ελλάδα - «Πονοκέφαλος» τα δάνεια του EFSF - Media

 

Σε ολονύχτιο θρίλερ εξελίσσονται οι διαβουλεύσεις στο πλαίσιο του κρίσιμου Eurogroup που διεξάγεται στο Λουξεμβούργο, με αντικείμενο τη δ’ αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους. Οι συζητήσεις διεκόπησαν για αρκετές ώρες και ξεκίνησαν πάλι, σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα. Πηγές από το Eurogroup ανέφεραν τις πρώτες πρωινές ώρες ότι “βαδίζουμε προς συμφωνία”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του υπουργού οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και των ομολόγων του υπουργών Γαλλίας και Γερμανίας στο περιθώριο του Eurogroup, όπως ανέφερε πηγή της Ευρωζώνης.

Το θέμα συζήτησης είναι, μεταξύ άλλων, το ύψος της τελικής δόσης των δανείων προς την Ελλάδα αλλά και ο χρόνος επιμήκυνσης των ωριμάνσεων των δανείων του EFSF.

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr,  οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης διέκοψαν προσωρινά τη συζήτηση για την Ελλάδα, έχοντας καταλήξει στο 90% της απόφασης και θα επανέλθουν στο ζήτημα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση όλων των υπολοίπων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης του Εurogroup.

Το ζήτημα που δεν έχει κλείσει είναι η αναλογία επιμήκυνσης λήξεων δανείων EFSF και μεγέθους του δημοσιονομικού μαξιλαριού, δύο από τα μέτρα αναδιάρθρωσης του χρέους και εξασφάλισης της Ελλάδας έναντι των αγορών. σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, όλα τα εμπλεκόμενα μέρη έχουν τη διάθεση να καταλήξουν σε συμφωνία και η διακοπή της συζήτησης δεν συνιστά εμπλοκή.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:20