30/05/2020 09:30:02

Ταξίδι στον χρόνο: Όταν ο Τσίπρας έπαιρνε δώρο γραβάτα από τον Ρέντσι και τη συνέδεε με το χρέος

Ταξίδι στον χρόνο: Όταν ο Τσίπρας έπαιρνε δώρο γραβάτα από τον Ρέντσι και τη συνέδεε με το χρέος - Media

 

Φλεβάρης του 2015. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ μόλις είχαν σχηματίσει κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιούσε τις πρώτες συναντήσεις με Ευρωπαίους ηγέτες. Στις 3 του μήνα ήταν η σειρά του τότε Ιταλού πρωθυπουργού, Ματέο Ρέντσι.

Ο Ρέντσι είχε δηλώσει «οπαδός της ελληνικής προσπάθειας» ενώ, καθώς τα παγκόσμια ΜΜΕ είχαν στραμμένη την προσοχή τους στην... υψηλού κυβισμού μοτοσυκλέτα του Γιάνη Βαρουφάκη και την επιμονή του Αλέξη Τσίπρα να μη φορά γραβάτα, αποφάσισε να κάνει ακριβώς αυτό το δώρο στον Έλληνα ομόλογό του: Μία γραβάτα, η οποία μάλιστα προερχόταν από την περίοδο που η Ιταλία είχε την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το δεύτερο εξάμηνο του 2014.

«Βλέπω ότι δεν φοράτε γραβάτα. Ωστόσο, είχατε πει ότι φορέσετε γραβάτα όταν θα βρείτε λύση για το πρόβλημα της Ελλάδας. Εγώ θέλω να δώσω ένα χέρι βοήθειας στην Ελλάδα, που δεν σημαίνει ότι της δίνω 100% δίκιο, αλλά θέλω να είναι ένα ειλικρινές χέρι βοήθειας. Και έτσι, όταν θα έρθει η στιγμή να τελειώσει η κρίση, η οποία και θα τελειώσει, ο Αλέξης να φορά μια ιταλική γραβάτα», σημείωνε τότε ο Ρέντσι, με τον Αλέξη Τσίπρα να σημειώνει ότι θα βάλει γραβάτα όταν βρεθεί λύση για το χρέος.

Δεν γνωρίζουμε αν, σε περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας εμφανιστεί στο άμεσο μέλλον με γραβάτα, όπως ανέφερε αστειευόμενος στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατία Προκόπη Παυλόπουλο, θα επιλέξει το δώρο του Ρέντσι, ωστόσο πρόκειται αδιαμφισβήτητα για το ενθύμιο μίας πολιτικής περιόδου που, από κάθε άποψη, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.