search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 03:38
MENU CLOSE

Φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων 2018»: Η πιο μεγάλη πολιτιστική γιορτή του καλοκαιριού!

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2026
21-6-2018
25.06.2018 03:00
img64208_6fa8151516aafddabf4eec0942f114f7.jpg

 

Το Φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων 2018» επιστρέφει για ακόμη μια χρονιά με ένα πλούσιο πρόγραμμα που θα διαρκέσει έως τις 23 Σεπτεμβρίου στα Θέατρα Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» και «Άννα Συνοδινού» στον Βύρωνα.

Πρόκειται για ένα από τα πιο πλούσια φεστιβάλ της Αττικής, που πραγματοποιούνται τις τρεις τελευταίες δεκαετίες, προσφέροντας κάθε φορά κάτι ιδιαίτερο, ξεχωριστό και διαφορετικό στους κατοίκους όλου του λεκανοπεδίου.

Φορέας της διοργάνωσης είναι το Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού των Δήμων Βύρωνα και Δάφνης – Υμηττού. Τόσο οι άνθρωποι του Δικτύου όσο και οι Δημοτικές Αρχές με τις οποίες συνεργάζονται, δουλεύουν με πάθος προκειμένου να αναδείξουν τη δύναμη του πολιτισμού και να προσφέρουν στο κοινό ένα φεστιβάλ πολύχρωμο και ποιοτικό με το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνία.

Φέτος, με μια έκθεση φωτογραφικού και αρχειακού υλικού το φεστιβάλ τιμά τη μνήμη του διανοούμενου Νίκου Κούνδουρου, του σπουδαίου σκηνοθέτη, που από τη δεύτερη κιόλας ταινία του, τον θρυλικό «Δράκο», κατάφερε να αλλάξει την ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου.

Μια ταινία που υπήρξε τεκμήριο μιας εποχής και συνάμα έργο – αναφορά για κάθε μελλοντική γενιά, καθώς εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να γοητεύει με την ίδια ένταση, να καθηλώνει με την ίδια δυναμική.

Ένας δημιουργός ακούραστος, που από ταινία σε ταινία ανανεωνόταν, ένας καλλιτέχνης που είχε την ικανότητα να εφευρίσκει τον εαυτό του κάθε φορά από την αρχή. Μια ξεχωριστή προσωπικότητα που δεν φοβήθηκε ποτέ να εκφράσει τα «πιστεύω» του και που δεν δίστασε να παρέμβει πολλές φορές στον δημόσιο λόγο, προβάλλοντας με τόλμη την προσωπική του άποψη.

Άλλωστε, το ψυχικό του σθένος είναι κάτι που διαφαίνεται ξεκάθαρα τόσο στα βιβλία και την αυτοβιογραφία του όσο στην αλληλογραφία και τα ημερολόγιά του.

Ο Νίκος Κούνδουρος είναι ένας καλλιτέχνης που εκπροσώπησε τον ελληνικό κινηματογράφο πολλές φορές στο εξωτερικό (Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας 1953 και 1956, Φεστιβάλ Βερολίνου 1958, 1963 και 1967) κατορθώνοντας να αποσπάσει υπέροχες κριτικές, βραβεία και διακρίσεις.

Το εν λόγω αφιέρωμα του φεστιβάλ αναδεικνύει περίτεχνα τόσο τη δημιουργική πορεία του όσο και το ανήσυχο πνεύμα αυτού του σπουδαίου σκηνοθέτη. Κείμενα και μια σειρά φωτογραφιών από τις ταινίες και τις παραστάσεις του μας μεταφέρουν στο πνεύμα μιας ολόκληρης εποχής, χαρίζοντάς μας εικόνες που θα παραμείνουν για πάντα διαφυλαγμένες στις ταινίες του Νίκου Κούνδουρου.

Αιχμή της φετινής διοργάνωσης είναι οι θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις που υλοποιούνται – με ελεύθερη είσοδο – σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Περιφέρεια Αττικής και τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

Έξι θεατρικοί μονόλογοι, πέντε συναυλίες με αγαπημένους καλλιτέχνες, ξεχωριστές εκθέσεις, το πρώτο Dance School Ways Festival του Κέντρου Χορού Ντάνκαν, το μοναδικό μαθητικό/φοιτητικό Schoolwave, αλλά και οι παραστάσεις από τα ερασιτεχνικά εργαστήρια των δήμων, είναι κάποιες μόνο από τις εκδηλώσεις που προσφέρονται δωρεάν στο κοινό, δίνοντας για ακόμη μια χρονιά μοναδικές ευκαιρίες για γνήσια ψυχαγωγία.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται, επίσης, παραστάσεις αρχαίου δράματος αλλά και σύγχρονου ρεπερτορίου, συναυλίες, παραδοσιακά και ερασιτεχνικά σχήματα.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων» μετατρέπεται στην πιο όμορφη καλοκαιρινή συνάντηση και καλεί τους θεατές να ανταμώσουν, να τραγουδήσουν, να διασκεδάσουν, να ζήσουν και να μοιραστούν μοναδικά αισθήματα και ξεχωριστές εμπειρίες. Να παρευρεθούν για ακόμη μια φορά σε μια μεγάλη γιορτή που, ανοιχτή σε όλους, λειτουργεί εδώ και χρόνια ως ένα καταφύγιο του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας.

Άλλωστε, οι χιλιάδες άνθρωποι που ανηφορίζουν κάθε χρονιά στο Θέατρο Βράχων αποδεικνύουν περίτρανα πως τόσο η διοργάνωση όσο και τα μηνύματά της έχουν πια ριζώσει στις ζωές και στις καρδιές μας.

Info

Μπορείτε να δείτε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα

https://www.festivalvraxon.gr/

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού Δήμων Βύρωνα και Δάφνης – Υμηττού

Θέατρα Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» και «Άννα Συνοδινού», Βύρωνας

΄Εως 23.9.2018 – Ώρα έναρξης εκδηλώσεων: 21.00

Πληροφορίες/Κρατήσεις: www.festivalvraxon.gr

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24