search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:00
MENU CLOSE

Σόλτς: Κίνηση αλληλεγγύης χωρίς προηγούμενο η βοήθεια στην Ελλάδα

23.06.2018 07:59
Σόλτς: Κίνηση αλληλεγγύης χωρίς προηγούμενο η βοήθεια στην Ελλάδα - Media

 

«Η Αθήνα θα μπορεί και πάλι σύντομα να σταθεί στα πόδια της και να αναχρηματοδοτείται αυτόνομα στην αγορά» τονίζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Rheinische Post.

«Αυτό είναι ένα πολύ καλό νέο, για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. Σε μία κίνηση αλληλεγγύης χωρίς προηγούμενο όλοι από κοινού βοηθήσαμε τη χώρα σε μία δύσκολη κρίση. Μια απόδειξη για το πόσο σημαντική είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση» τονίζει ο Σολτς.

Στη συνέντευξή του στην Rheinische Post με τίτλο «Δεν είμαστε “εξυπνάκηδες”», ο ομοσπονδιακός ΥΠΟΙΚ Όλαφ Σολτς τονίζει επίσης ότι «οι χώρες της ευρωζώνης στήριξαν, τελικά, κυρίως την Ελλάδα με το να δώσουμε στην Αθήνα την ευκαιρία να λάβει δάνεια, και μάλιστα με ευνοϊκότερους όρους».

Σημειώνει ότι το ευρώ «διασφαλίζει το κοινό μας μέλλον στην Ευρώπη».

«Ναι, το ευρώ είναι μη αναστρέψιμο», είπε ο Σολτς σε ερώτηση για το αν το κοινό νόμισμα θα συνεχίσει να υπάρχει μετά από 10 χρόνια. «Διασφαλίζει το κοινό μας μέλλον στην Ευρώπη», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Όλαφ Φολτς, η συμφωνία για την ενίσχυση της ευρωζώνης που επιτεύχθηκε μεταξύ της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στη συνάντηση που είχαν στο Μέζεμπεργκ, έξω από το Βερολίνο, αυτήν την εβδομάδα, θα θωρακίσει το ευρώ από τις κρίσεις.

«Με τις συμφωνίες του Μέζεμπεργκ οικοδομούμε περαιτέρω το σπίτι της Ευρώπης. Περιλαμβάνει μια μονωμένη οροφή που αντέχει τις μελλοντικές καταιγίδες και τις βροχερές ημέρες. Έχουμε μια νέα ορμή στην Ευρώπη, χάρη στον πρόεδρο Μακρόν», πρόσθεσε.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:59