search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:51
MENU CLOSE

Μουντιάλ 2018: Το Βέλγιο συνέτριψε την Τυνησία

23.06.2018 15:45
Μουντιάλ 2018: Το Βέλγιο συνέτριψε την Τυνησία  - Media

 

Ρομέλου Λουκάκου και Εντέν Αζάρ σκόραραν έκαστος από δύο φορές και οδήγησαν το Βέλγιο στη νίκη επί της Τυνησίας με 5-2, χαρίζοντας του παράλληλα και την… πρόωρη πρόκριση από τον έβδομο όμιλο του Μουντιάλ στους «16» της διοργάνωσης, με τους «κόκκινους διαβόλους» να έχουν έξι βαθμούς μετά από δύο ματς… 

Οι Αφρικανοί το πάλεψαν, αλλά η διαφορά ποιότητας σε συνδυασμό με την ατυχία που τους οδήγησε σε δυο αναγκαστικές αλλαγές έγειραν την πλάστιγγα εναντίον τους παρά τα δυο γκολ των Ντίλαν Μπρον και Γουάμπι Καζρί. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λουκάκου είναι αυτή τη στιγμή ο πρώτος σκόρερ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, με τέσσερα τέρματα, ενώ έγινε ο πρώτος Βέλγος σκόρερ σε Μουντιάλ «πιάνοντας» τον Μαρκ Βίλμοτς, που είχε πέντε! 

Το ματς: 

Το Βέλγιο παρατάχθηκε χωρίς αλλαγές στη σύνθεσή του, με τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ να είναι ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του στο πρώτο ματς με αντίπαλο τον Παναμά κι εκείνοι φρόντισαν να τον… βγάλουν ασπροπρόσωπο από πολύ νωρίς. 

Παίζοντας από το ξεκίνημα με το… γνώριμο επιθετικό στυλ τους, που περιλάμβανε γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας και πολλές κάθετες πάσες, οι «κόκκινοι διάβολοι» πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων, με τον Αζάρ να ευστοχεί σε πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος μόλις στο 6’ και τον Λουκάκου να σκοράρει δέκα λεπτά αργότερα! 

Η Τυνησία κατάφερε να μειώσει σε 2-1 χάρη στην κεφαλιά του Μπρον στο 18’, αλλά είδε τα πλάνα της να αλλάζουν, αφού ο σκόρερ αναγκάστηκε να αποχωρήσει λόγω τραυματισμού, λίγο αργότερα. 

Αφού πήραν κάποια ρίσκα και πίεσαν για να κάνουν την ολική επαναφορά, οι Αφρικανοί είδαν τον Λουκάκου κόντρα στη ροή του αγώνα να βάζει και τρίτο τέρμα, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων κι ενώ νωρίτερα είχαν κάνει και δεύτερη αναγκαστική αλλαγή, με τον Σιάμ Μπεν Γιουσεφ να βγαίνει επίσης με φορείο… 

Στην επανάληψη, ο αγώνας ξεκίνησε ακριβώς όπως τελείωσε. Δηλαδή, με το Βέλγιο να… σκοράρει, με τον Αζάρ να κάνει επίδειξη τεχνικής και να σημειώνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση, έξι λεπτά μετά την επανέναρξη! 

Με την είσοδο του Ναίμ Σλιτί, ο Ναμπίλ Μααλούλ έριξε στο ματς και πέμπτο επιθετικό για λογαριασμό της Τυνησίας, αφού δεν είχε και τίποτα να χάσει, ωστόσο ακόμα κι έτσι η ομάδα του δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Τιμπό Κουρτουά, πέραν μιας φάσης με τον Σασί. 

Από την άλλη πλευρά, με το παιχνίδι να έχει… λήξει από το ημίχρονο, ο Μαρτίνεθ αποφάσισε με την πάροδο του χρόνου να δώσει «ανάσες» στους δύο σκόρερ της ομάδας του… Θα περίμενε κανείς το Βέλγιο να κατεβάσει ταχύτητα, αλλά ο… αστείρευτος δημιουργικά Κέβιν Ντε Μπρόινε και ο Μίτσι Μπατσουαγί -που ήρθε από τον πάγκο κι ήθελε να «αποδείξει» πράγματα- είχαν άλλη άποψη. 

Τελικά, ο δεύτερος -που νωρίτερα έχασε ένα… άχαστο και είχε ένα δοκάρι μέσα σε διάστημα δύο λεπτών- έστειλε τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα στο 90ο λεπτό, αλλά ο Καζρί δεν είχε πει την… τελευταία του λέξη και με γυριστό σουτ μείωσε το σκορ τρία λεπτά αργότερα, διαμορφώνοντας με αυτό και το τελικό αποτέλεσμα… 

Πηγή: sport-fm.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:46