search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:43
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση Ιnterview: 86% κατά της συμφωνίας των Πρεσπών – Nέο συλλαλητήριο σήμερα στη Θεσσαλονίκη

24.06.2018 07:56
Δημοσκόπηση Ιnterview: 86% κατά της συμφωνίας των Πρεσπών - Nέο συλλαλητήριο σήμερα στη Θεσσαλονίκη  - Media

 

Κατά της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ δηλώνει το 86% των ερωτηθέντων δημοσκόπησης που αφορά τη Βόρεια Ελλάδα και διενεργήθηκε από την εταιρεία Interview για λογαριασμό της εφημερίδας «ThessNews».

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στους νομούς της ανατολικής, κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας με το 86% των ερωτηθέντων να κάνει λόγο για κακή συμφωνία, έναντι του 12% που τη θεωρεί καλή.

Στην ίδια δημοσκόπηση, το 83% πιστεύει πως το μακεδονικό όχι μόνον δεν λύθηκε, αλλά και ότι η συμφωνία το επιβάρυνε κάνοντας το πρόβλημα χειρότερο.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (71%) δηλώνει ότι ενοχλείται από τις κυβερνητικές παραχωρήσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται το όνομα “Βόρεια Μακεδονία”, η “μακεδονική εθνότητα” και η “μακεδονική” γλώσσα. Μόνο το 7% δηλώνει ότι δεν ενοχλείται.

Τέλος, το 87% των Μακεδόνων πιστεύει ότι η χώρα προσφέρει στους Σκοπιανούς περισσότερα από όσα δίνει, έναντι μόλις του 2% που πιστεύει ότι τα οφέλη είναι περισσότερα από τις απώλειες.

Συγκέντρωση και πορεία για τη συμφωνία των Πρεσπών

Νέα συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας για τη συμφωνία των Πρεσπών διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη, στην πλατεία Λευκού Πύργου, σήμερα στις 19:00. 

 

«Όλοι οι Έλληνες ακομμάτιστα με την Ελληνική σημαία και τον Ήλιο της Βεργίνας στο χέρι. Θα ακολουθήσει πορεία στα προξενεία ΗΠΑ, Σκοπίων και τα γραφεία ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ», αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι διοργανωτές στο κάλεσμά τους.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:43