23/01/2020 23:09:37

Λυκούδης: «Πολιτική παραδοξότητα» η διαδικασία συγκρότησης του ΚΙΝΑΛ

Λυκούδης: Με εντυπωσιάζει η αφωνία συναδέλφων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ  - Media

 

Για τις σχέσεις του Ποταμιού με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και για την "παγκοσμίως πρωτότυπη" συγκρότηση του Κινήματος Αλλαγής, μιλά ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής με το Ποτάμι, Σπύρος Λυκούδης.

"Η πολιτική συνεννόηση", τονίζει στην εφημερίδα Documento , "χρειάζεται ισχυρή πολιτική βάση προσανατολισμού και στρατηγικής του ΚΙΝΑΛ, αποσαφηνισμένη δομή και λειτουργία και πάνω απ΄ όλα σεβασμό στις συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες του νέου φορέα".

Αναγνωρίζει στη Φώφη Γεννηματά το δικαίωμα να έχει τον πρώτο λόγο ως αρχηγός και ως το μόνο εκλεγμένο όργανο του νέου φορέα, ωστόσο τονίζει ότι σε έναν πολυκομματικό σχηματισμό, όπως είναι το ΚΙΝΑΛ, οι αποφάσεις λαμβάνονται στη βάση συνεννοήσεων και συναινέσεων. "Αλίμονο αν στον 21ο αιώνα στην Ευρώπη διαμορφώνονται κόμματα στα οποία όταν μιλάει ο αρχηγός όλοι οι άλλοι σωπαίνουν", συμπληρώνει.

Τα προβλήματα που εμφανίζονται στη λειτουργία του νέου φορέα, ο κ. Λυκούδης τα αποδίδει στην "πολιτική παραδοξότητα, παγκοσμίως πρωτότυπη" διαμόρφωσή του. "Εξέλεξε αρχηγό με λαϊκή προσέλευση προτού ακόμη συγκροτηθεί έστω και στοιχειωδώς, έστω και σε εμβρυακή κατάσταση ο φορέας. Εκλέχθηκε λοιπόν αρχηγός με λαϊκή εντολή επί ανύπαρκτου όμως πολιτικού οργανισμού", σημειώνει ο βουλευτής Α΄ Αθήνας με το Ποτάμι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.