search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:36
MENU CLOSE

Τουρκία: Συνελήφθησαν Γάλλοι, Γερμανοί και Ιταλοί – Κατηγορούνται ότι επιχειρούσαν να χειραγωγήσουν τις εκλογές

24.06.2018 15:31
Δημοσκόπηση Pulse: Δεν θα έχουν αποτέλεσμα οι διερευνητικές με την Τουρκία - Media

 

Τριμελής αντιπροσωπεία του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος (PCF), στην οποία συμμετείχε η γερουσιαστής Κριστίν Πρινό, συνελήφθη στο Άγκρι της Τουρκίας ενώ τα μέλη της είχαν φθάσει στη χώρα ως παρατηρητές των προεδρικών και των βουλευτικών εκλογών.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, που σημειώνει ότι «Η τουρκική εξουσία θέλει έτσι να πνίξει όλες τις φωνές που καταγγέλλουν τις μαζικές νοθείες που γίνονται, ιδιαίτερα ισχυριζόμενη στο Twitter πως “τα μέλη της αντιπροσωπείας ήταν ψεύτικοι παρατηρητές που επιχειρούσαν να χειραγωγήσουν τις εκλογές”». 

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετέδωσε πως δικαστικές διαδικασίες άρχισαν σε βάρος 10 ξένων που κατηγορούνται ότι «επιχείρησαν να προσποιηθούν τους διεθνείς παρατηρητές».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι τρεις Γάλλοι, τρεις Γερμανοί και τρεις Ιταλοί.

Ο Τόμας Ράιμερ, εκπρόσωπος της αποστολής του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), που έχει αναπτύξει εκλογικούς παρατηρητές στην Τουρκία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως «δεν έχει καμιά πληροφορία» ότι πρόκειται για μέλη της αποστολής του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:35