search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:47
MENU CLOSE

Έρχονται οι προκηρύξεις για θεματικές και περιφερειακές άδειες

25.06.2018 13:39
Στο μικροσκόπιο του ΕΣΡ μπαίνουν οι αδειοδοτημένοι τηλεοπτικοί σταθμοί - Media

 

Πότε θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τις άλλες κατηγορίες αδειών. Ολοκληρώνεται το προσεχές χρονικό διάστημα η διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών γενικού περιεχομένου.

Το ΕΣΡ αφού αποφάσισε τους οριστικούς υπερθεματιστές αναμένει μέχρι τις 26 Ιουνίου τους ανθρώπους της Τηλεοπτικής Ελληνικής για να πάρει η εταιρεία την έκτη άδεια. Εφόσον η εταιρεία εξασφαλίσει την έκτη άδεια τότε αν δεν υπάρξουν ενστάσεις όλα θα κριθούν στο ΣτΕ.

Το ανώτατο δικαστήριο καλείται να αποφασίσει επί των προσφυγών των καναλιών και της ΕΙΤΗΣΕΕ κατά του διαγωνισμού.

Αν τελικώς η προσφυγή απορριφθεί τότε οι οριστικοί υπερθεματιστές θα πρέπει το επόμενο χρονικό διάστημα να καταβάλουν την πρώτη δόση ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ για την κάθε άδεια. Η κάθε άδεια θα έχει διάρκεια δέκα χρόνια.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τις άδειες γενικού περιεχομένου μετράμε αντίστροφα για την προκήρυξη που θα αφορά τις περιφερειακές και τις θεματικές άδειες. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Δημήτρη Κανελλόπουλου στην «Εφημερίδα των Συντακτών» η διαδικασία δεν προβλέπεται να ξεκινήσει πριν από Σεπτέμβριο – Οκτώβριο ενώ ακόμη δεν είναι σίγουρο με ποιες άδειες θα ασχοληθεί πρώτα το ΕΣΡ.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστές οι θεματικές άδειες θα είναι είτε τρεις είτε τέσσερις και θα είναι πανελλαδικές αλλά για κανάλια με συγκεκριμένη στόχευση, χωρίς όμως να είναι ειδησιογραφικά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το κάθε κανάλι θα μπορεί να λειτουργεί με λιγότερους από 400 εργαζόμενους όπως όριζε η προκήρυξη για τις άδειες γενικού περιεχομένου.

Όσον αφορά τις περιφερειακές άδειες τίποτα δε θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο αφού το ΕΣΡ θα θέσει διαφορετικά κριτήρια για κάθε περιφέρεια. Θα ισχύσουν πληθυσμιακά, οικονομικά και διάφορα άλλα κριτήρια.

 

Πηγή: dailymedia.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:47