search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:38
MENU CLOSE

«Μπούμερανγκ» η απόφαση Τραμπ για δασμούς – Επίθεση στη Χάρλεϊ που μεταφέρει την παραγωγή εκτός ΗΠΑ

26.06.2018 06:37
«Μπούμερανγκ» η απόφαση Τραμπ για δασμούς - Επίθεση στη Χάρλεϊ που μεταφέρει την παραγωγή εκτός ΗΠΑ - Media

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταφέρθηκε τη Δευτέρα εναντίον της Harley-Davidson διότι η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει την παραγωγή των μοτοσικλετών της που προορίζονται για τις αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε άλλες χώρες, ώστε να αποφύγει τους δασμούς που επέβαλαν οι Βρυξέλλες σε αντίποινα για τους αμερικανούς δασμούς στον χάλυβα και στο αλουμίνιο.

Ο Τραμπ ανέφερε μέσω Twitter ότι είναι «κατάπληκτος» διότι «η Χάρλεϊ-Ντέιβιντσον, από όλες τις εταιρείες, έγινε η πρώτη που κουνάει Λευκή Σημαία. Έδωσα σκληρή μάχη για αυτήν (την εταιρεία) και αυτή δεν θέλει να πληρώνει δασμούς για να πουλάει (μοτοσικλέτες) στην ΕΕ».

«Οι δασμοί είναι απλά πρόσχημα από μέρους της Χάρλεϊ–κάντε υπομονή!», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία ήταν μία από τις αγαπημένες του Τραμπ και την χρησιμοποίησε ως υπόδειγμα στην προεκλογική του εκστρατεία.

Το μοντέλο της με αμιγώς αμερικάνικη παραγωγή ταίριαζε στο σλόγκαν «Πρώτα η Αμερική», ωστόσο του γύρισε την πλάτη στο θέμα των δασμών, καταδεικνύοντας ότι η επιθετική στρατηγική και ο εμπορικός πόλεμος που κήρυξε ο ίδιος θα προκαλέσουν ζημιές και στις αμερικανικές εταιρείες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:37