search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:09
MENU CLOSE

Τζανακόπουλος: Απολύτως σταθερή η κυβερνητική πλειοψηφία

26.06.2018 12:11
Τζανακόπουλος: Η φράση «επιδόματα μόνο για τα Ελληνόπουλα», όταν ακούγεται σε ευρωπαϊκή χώρα, προκαλεί ανατριχίλα - Media

Την πεποίθησή του ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία, όχι μόνο δεν απειλείται, αλλά είναι απολύτως σταθερή», εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», μετά την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Γιώργου Λαζαρίδη. Στην ίδια συνέντευξη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία και συζητούν όλα τα θέματα που ανακύπτουν.

 

Την πεποίθησή του ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία, όχι μόνο δεν απειλείται, αλλά είναι απολύτως σταθερή», εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», μετά την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Γιώργου Λαζαρίδη. Στην ίδια συνέντευξη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία και συζητούν όλα τα θέματα που ανακύπτουν.

Αναλυτικά, «η κυβερνητική πλειοψηφία όχι μόνο δεν απειλείται αλλά είναι και απολύτως σταθερή. Συνεχίζουμε με απόλυτη ασφάλεια στον δρόμο της οριστικής και αμετάκλητης εξόδου από το μνημόνιο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε: «δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μας ανησυχεί».

Πάντως σχολιάζοντας την κίνηση του κ. Λαζαρίδη, ο οποίος στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής αναφέρθηκε σε απόσπασμα των όσων δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος στην πρόσφατη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Μου κάνει πραγματικά εντύπωση η ώρα κατά την οποία έρχεται αυτή η ανεξαρτητοποίηση όταν η χώρα έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα με την έξοδο από τη μνημονιακή επιτροπεία, λίγες μέρες μετά από μια κρισιμότατη και ιστορική απόφαση του Eurogroup. Επομένως νομίζω ότι χρειάζονται περισσότερες εξηγήσεις από την πλευρά του κ. Λαζαρίδη από όσες δίνει με την επιστολή της ανεξαρτητοποίησής του».

Όπως διευκρίνiσε ο κυβερνητικός eκπρόσωπος μέχρι την ημέρα της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών δεν είχε κατατεθεί η πρόταση από τον Πάνο Καμμένο να περάσει η συμφωνία με την πΓΔΜ από τη Βουλή με διευρυμένη πλειοψηφία των 2/3 . Τόνισε πως κάθε φορά που προκύπτει ένα θέμα ο πρωθυπουργός και ο υπουργός ‘Αμυνας βρίσκονται σε επικοινωνία και συζητούν με καλή θέληση και ανοιχτό μυαλό όλες τις προτάσεις και εκτίμησε ότι αυτό θα συμβεί και σε αυτή την περίπτωση.

Ερωτηθείς για το εάν η ΝΔ επενδύει πολιτικά στο ονοματολογικό με στόχο να «πέσει» η κυβέρνηση, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι «είναι προφανές ότι υπάρχει ένας πολιτικός σχεδιασμός από τη μεριά της ΝΔ, πλήρως ανεύθυνος και επικίνδυνος για την εθνική πορεία της χώρας και την έξοδο από το μνημόνιο, προσπαθεί να προκαλέσει πολιτικά γεγονότα από το 2015 διαρκώς, δεν τα έχει καταφέρει και όπως πολλές φορές έχουμε πει η παρένθεση έχει ξεχυλώσει και δεν αναμένεται να κλείσει συντομα προς λύπη του κ. Μητσοτάκη».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνεχίζοντας την τοποθέτησή του για τη στάση του κ. Μητσοτάκη εκτίμησε ότι «το τελευταίο διάστημα μόνο κακό κάνει» ενώ καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση μικροπρέπεια και αδυναμία να τοποθετηθεί με όρους σοβαρής και εποικοδομητικής αντιπολίτευσης.

«Να ξέρετε του κ. Μητσοτάκη δεν πρόκειται να τού περάσει καθώς νομίζω έχει χάσει πλήρως τη αξιοπιστία του, όταν την ίδια στιγμή που στο εξωτερικό δεσμεύεται για τη μη ακύρωση της συμφωνίας -εφόσον αυτή προφανώς επικυρωθεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο με όλες τις απαραίτητες διαδικασίες- την άλλη στιγμή έρχεται στην Ελλάδα και το μόνο το οποίο κάνει, είναι εμπόριο πατριωτισμού» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας.

Συνεχίζοντας πάντως ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε πως η στάση της ΝΔ έστρωσε το χαλί στον κ. Μπαρμπαρούση για να κάνει όσα έκανε κατά τη διάρκεια της συζήτησης επι της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή «αλλά ακριβώς αυτή η στάση του κ. Μητσοτάκη νομιμοποιεί μια σειρά από παρεμβάσεις, περιθωριακές βεβαίως, οι οποίες φαίνεται ότι έχουν ξεπεράσει τα όρια. Ακούγονται πλέον συνθήματα στα όρια του νόμου, όταν το κεντρικό σύνθημα στη Θεσσαλονίκη πριν από λίγες μέρες ήταν «στα όπλα, στα όπλα να πάρουμε τα Σκόπια». Νομίζω ότι αυτά τα πράγματα απελευθερώνουν ένα περιθωριακό μεν αλλά επικίνδυνο δυναμικό -και για όλα αυτά ο κ. Μητσοτάκης έχει τεράστια πολιτική ευθύνη» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε ερώτηση για τη λειτουργία των ΜΜΕ, ο υπουργός Επικρατείας επανέλαβε πως το μιντιακό σύστημα λειτουργεί με συγκεκριμένο τρόπο από το 2012 για να προσθέσει πως αυτός ο τρόπος «όχι μόνο δεν αποδυναμώνει την κυβέρνηση αλλά αντιθέτως δείχνει το πώς αυτή η κυβέρνηση έχει προσπαθήσει να βάλει μια τάξη σε ένα πεδίο επιχειρηματικής και εκδοτικής δραστηριότητας που ήταν απολύτως ασύδοτο όλα τα προηγούμενα χρόνια. Και», συμπλήρωσε, «όσο περισσότερο πολεμούν την κυβέρνηση τα μέσα, τόσο ισχυρότερη γίνεται», τόνισε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για την έξοδο της χώρας από το προγραμμα τον Αύγουστο ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε «το πρώτο ορόσημο ήταν η απόφαση του Eurogroup η οποία και κατέστησε το ελληνικό χρέος βιώσιμο πράγμα το οποίο σημαίνει ότι πλεον έχει γίνει το αποφασιστικό βήμα για να απεμπλακούμε από την κατάσταση μνημονιακής επιτροπείας από τις 21 Αυγούστου και μετά θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια νέα πραγματικότητα» τόνισε.

Πρόσθεσε πάντως πως «κανείς δε λέει ότι όλα θα είναι ρόδινα, ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση θα έχει πολύ μεγαλύτερα πεδία ελευθερίας στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής, στο σχεδιασμό, τις προτεραιότητές της -και αυτό θα επηρεάσει καταλυτικά την καθημερινότητα των πολιτών», σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος. Εκτίμησε δε, ότι πολύ γρήγορα οι πολίτες θα δουν τις αλλαγές στη ζωή τους.

«Το σημαντικό είναι ότι κάθε μέρα που θα περνά να μπορούμε να κλείνουμε μια πληγή, να μπορούμε να βελτιώνουμε το βιωτικό επίπεδο των Ελλήνων πολιτών. Ακριβώς αυτό σηματοδοτεί η 21η Αυγούστου του 2018, μια ημερομηνία σταθμό που κλείνει την τραγική περίοδο της 8ετίας μνημονιακής επιτροπείας» κατέληξε ο υπουργός Επικρατείας.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:09