17/12/2018 08:37:20
21.1.2010

Πιάσαμε πάτο…

Πιάσαμε πάτο… - Media

Με τη «βούλα», πλέον η Αθήνα ανήκει στο κλαμπ των πιο υποβαθμισμένων πόλεων της Ευρώπης, σύμφωνα με έρευνα που παρουσίασε ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Κώστας Καρτάλης , κατά την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής με θέμα «Ανασυγκρότηση Πόλεων»:

- Η Αθήνα, μαζί με την Μπρατισλάβα και το Αμβούργο, βρίσκεται στις τρεις ταχύτερα «γκετοποιούμενες» πόλεις στην Ευρώπη.

- Οι έξι από τις δέκα πόλεις στην Ευρώπη με προβλήματα αέριας ρύπανσης είναι ελληνικές: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα και Βόλος.

- Από τις 2.000 αναγκαίες πολεοδομικές μελέτες σε επίπεδο επικράτειας, έχουν ολοκληρωθεί, την τελευταία εικοσαετία, οι 950, ενώ από τις 2.000 πράξεις εφαρμογής που έπρεπε να έχουν εκπονηθεί και κυρωθεί, έχει ολοκληρωθεί μόλις το 20%.

- Ο συνήθης χρόνος ολοκλήρωσης μίας πολεοδομικής μελέτης και των πράξεων εφαρμογής της κυμαίνεται από 12 έως 18 χρόνια.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Κώστας Καρτάλης, έριξε και μπηχτές επισημαίνοντας ότι «το αστικό περιβάλλον και η προστασία του χρησιμοποιούνται ως το άλλοθι για οικονομικά μέτρα, όπως για παράδειγμα οι ημιυπαίθριοι χώροι και τα τέλη κυκλοφορίας» ενώ την επόμενη εβδομάδα θα συζητήσουν στην επιτροπή το πρόβλημα του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.