search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 08:14
MENU CLOSE

Τσίπρας σε Μέι: Πρέπει να ενισχύσουμε τους δεσμούς Ελλάδας-Βρετανίας (Photos)

26.06.2018 15:33
Τσίπρας σε Μέι: Πρέπει να ενισχύσουμε τους δεσμούς Ελλάδας-Βρετανίας (Photos) - Media

 

Ρεπορτάζ/Φωτογραφίες: Ειρήνη Χριστοδουλάκη

Στα γραφεία της Βρετανής πρωθυπουργού Τερέζα Μέι στον οδό Ντάουνινγκ Στριτ του Λονδίνου έφτασε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για την προγραμματισμένη συνάντησή τους το απόγευμα της Τρίτης. Η Τερέζα Μέι χαρακτήρισε ιστορική την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού και έδωσε συγχαρητήρια για την συμφωνία με την ΠΓΔΜ και το Eurogroup.

Ο Τσίπρας ανταπέδωσε τις αβρότητες της Μέι και μίλησε και αυτός για την σημασία της επίσκεψης και είπε ότι τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει να ενισχύσουμε τους δεσμούς των δυο χωρών. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η επίσκεψη γίνεται γιατί το Λονδίνο αποτελεί μεγάλο οικονομικό κέντρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να συζητήσουν για τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Μ.Βρετανίας, τον τουρισμό, το μεταναστευτικό, τα αμυντικά, αλλά και την μετά το Brexit εποχή. Επιπλέον, πιθανολογείται να γίνει αναφορά και στο ζήτημα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Στη συνέχεια, κατά στις 20:00 ώρα Ελλάδος ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον αρχηγό του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 08:12