search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:23
MENU CLOSE

Τσίπρας: Πολύ σκληροί για να πεθάνουμε

26.06.2018 16:35
Τσίπρας: Πολύ σκληροί για να πεθάνουμε - Media

 

«Δεν ανησυχώ καθόλου για την κυβερνητική συνοχή», είπε ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την αποχώρηση βουλευτή των ΑΝΕΛ,μετά τη συνάντηση με την Βρετανή ομόλογό του, Τερέζα Μέι. «Πιστεύω ότι η κυβέρνηση, παρά τα ανόητα σχέδια που επιχειρούν κάποιοι θα έχει συνέχεια, πόσο μάλλον όταν είναι σε όλους σαφές ότι έχει περάσει 40 κύματα και έχει επιβιώσει. Μιας και βρίσκομαι στη Βρετανία, μια χαρακτηριστική ταινία είναι το “Too Hard to Die”, είμαστε πολύ σκληροί για να πεθάνουμε», συμπλήρωσε.

«Είχα την ευκαιρία να έχω μια συνάντηση με την πρωθυπουργό Μέι και μια ιδιαίτερη συγκλονιστική στιγμή. Η συνάντηση έρχεται σε ένα ιστορικό μομέντουμ. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος και την απόφαση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους που καθίσταται πλέον βιώσιμο. Η Ελλάδα αναμένεται να αποκτήσει έναν ιδιαίτερα ενεργό ρόλο», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην κάμερα της ΕΡΤ.

«Κουβεντιάσαμε για την δυνατότητα ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας των δύο χωρών για προσέλκυση επενδύσεων από την Βρετανία, τη μεταναστευτική κρίση, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό. Συμφωνήσαμε να έχουμε το επόμενο διάστημα μια πιο στενή και ουσιαστική επαφή. Έχουμε μια μακρά παράδοση με στενούς δεσμούς που πρέπει να διατηρήσουμε. Μετά το Brexit, πρέπει να ενισχύσουμε τους τομείς συνεργασίας», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενών, ο Έλληνας πρωθυπουργός επισήμανε: «Έθεσα στην Βρετανίδα πρωθυπουργό το ζήτημα της επιστροφής των Μαρμάρων. Τα Μάρμαρα ανήκουν στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, αλλά η θέση τους είναι στην Ακρόπολη».

«Με αυτές τις σκέψεις, το ταξίδι μου εδώ ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητικό και πιστεύω ότι υπάρχει προοπτική μια στενότερης συνεργασίας της Ελλάδας με τη Μ. Βρετανία», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει ιδιωτική συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον αρχηγό του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, στο ξενοδοχείο όπου διαμένει ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:23