search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 16:00
MENU CLOSE

Έκρυθμη η κατάσταση στην αστυνομοκρατούμενη Λευκίμμη – Φορτηγά με σκουπίδια κινούνται προς τον ΧΥΤΑ

26.06.2018 18:50
Έκρυθμη η κατάσταση στην αστυνομοκρατούμενη Λευκίμμη - Φορτηγά με σκουπίδια κινούνται προς τον ΧΥΤΑ - Media

 

Μεγάλη προβλέπεται η νύχτα στη Λευκίμμη της Νότιας Κέρκυρας, όπου από το πρωί της Δευτέρας -παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του Δημάρχου Κώστα Νικολούζου- έχουν «στρατοπεδεύσει» 13 διμοιρίες ΜΑΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός START, ήδη φορτηγά με απορρίμματα κινούνται προς τη νότια Κέρκυρα, με τους κατοίκους της Λευκίμμης -που πραγματοποιούν μεγάλο συλλαλητήριο στην περιοχή- να διατρανώνουν ότι δεν σκοπεύουν να επιτρέψουν την εναπόθεση σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ.

Το πρωί της Δευτέρας σημειώθηκαν μικροσυμπλοκές μεταξύ συγκεκριμένων κατοίκων της περιοχής και αστυνομικών των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα δύο προσαγωγές και έναν ελαφρύ τραυματισμό. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το επεισόδιο ξεκίνησε όταν κάτοικοι που συγκεντρώθηκαν έξω από τον ΧΥΤΑ για να αποτρέψουν την εναπόθεση δεματοποιημένων απορριμμάτων, εκσφενδόνισαν κεραμίδια εναντίον των ανδρών των ΜΑΤ. Προσήχθησαν δύο κάτοικοι και τραυματίσθηκε ένας αστυνομικός.

Στην επιχείρηση συμμετέχει πολυπληθής αστυνομική δύναμη του νησιού, με επικεφαλής τον γενικό επιθεωρητή αστυνομίας νοτίου Ελλάδας, αντιστράτηγο Χρήστο Δραγατάκη, και τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Ιονίων Νήσων Ιωάννη Ματσούκα.

Όπως έγινε γνωστό, την παραίτησή του από τη θέση του αντιδημάρχου νότιας Κέρκυρας υπέβαλε ο Αλέκος Ασπιώτης, ενώ παρέμβαση στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, έκανε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, για την παρουσία των ΜΑΤ στη Λευκίμμη και την «αστυνομοκρατία που επικρατεί στην περιοχή από τα ξημερώματα». Ο βουλευτής ζήτησε από τον υπουργό «να φύγουν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις και να μη λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ Λευκίμμης».

Το βράδυ της Δευτέρας εξαγριωμένοι κάτοικοι της Λευκίμμης που είχαν πληροφορηθεί για την άφιξη των ΜΑΤ προχώρησαν σε παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Κέρκυρας, όπου έλαβαν τη διαβεβαίωση του Δημάρχου ότι δεν έχουν κληθεί διμοιρίες στο νησί, κάτι που διαψεύστηκε το επόμενο πρωί.

Οι εικόνα των ΜΑΤ ξυπνά στους κατοίκους της Λευκίμμης μνήμες από το 2008, κατά την περίοδο κατασκευής του ΧΥΤΑ, που είχε σημαδευτεί από ακραία αστυνομική καταστολή και δικαστικές διώξεις. Οι κάτοικοι τονίζουν ότι ο ΧΥΤΑ έχει χωροθετηθεί σε ακατάλληλη περιοχή, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με ανεπανόρθωτη βλάβη ο υδροφόρος ορίζοντας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 16:00