search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:28
MENU CLOSE

Βούτσης για ελληνορωσικές σχέσεις: «Οι πολίτες θα δουν τι σημαίνει το πλησίασμα των λαών»

26.06.2018 19:21
Ένταση σε ομιλία του Ν. Βούτση στη Θεσσαλονίκη - Διαμαρτυρίες για τη συμφωνία των Πρεσπών (Photo, Video) - Media

 

Τις μακρόχρονες σχέσεις φιλίας Ελλάδας και Ρωσίας, αποτυπώνει μέσα από εικόνες, αναμνήσεις και ενθύμια η έκθεση «Διαδρομή από το παρελθόν – Ιστορία στραμμένη στο μέλλον» που εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, μαζί με την αντιπρόεδρο της Κρατικής Δούμα της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ιρινα Γιαρόβαγια , στον εκθεσιακό χώρο της Βουλής.

Η έκθεση της Βουλής των Ελλήνων πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα στο πλαίσιο των εργασιών της 25ης Επετειακής Γενικής Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) και συμπίπτει με την επέτειο συμπλήρωσης 25 χρόνων από την υπογραφή του Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας, και την ολοκλήρωση του αφιερωματικού έτους Ελλάδας-Ρωσίας.

«Είμαι ευτυχής που παραδίδουμε αυτή την έκθεση στους πολίτες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν τι σημαίνει το πλησίασμα των λαών, οι κοινές προσπάθειες, οι κοινές παραδόσεις, ο διάλογος πάνω σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα, η κοινή δημιουργία, η χάραξη ενός κοινού μέλλοντος, οι ανοιχτοί ορίζοντες» επεσήμανε ο πρόεδρος της Βουλής για να προσθέσει -αναφερόμενος στο αφιερωματικό έτος Ελλάδας-Ρωσίας- ότι η έκθεση αυτή «έρχεται ως επιστέγασμα μιας πολύ καλής δουλειάς που έγινε επί έναν ολόκληρο χρόνο, κατά τον οποίο αναπτύχθηκαν στενές σχέσεις και δίαυλοι επικοινωνίας των δημιουργικών ανθρώπων και εστιών στα πεδία του πολιτισμού, της επιστήμης, των τεχνών, της συζήτησης ανάμεσα στους λαούς, της διερεύνησης του μέλλοντος».

Μιλώντας για το έργο της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας όλα αυτά τα χρόνια, ο κ. Βούτσης δήλωσε χαρακτηριστικά: «ανοίγεται πεδίο δόξης λαμπρόν εφόσον συνεχίσει τις παρεμβάσεις της στα μεγάλα ζητήματα της κοινωνίας, του κόσμου, της φιλοσοφίας, της πίστης, της σχέσης και του διαλόγου που αναπτύσσονται μέσα στη σύγχρονη παγκοσμιοποίηση».

Στα εγκαίνια της έκθεσης παρέστησαν επίσης ο Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ρωσίας Τάσος Κουράκης, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας, ο πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα Αντρέι Μασλόφ , καθώς και αρκετοί βουλευτές.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και η αντιπρόεδρος της ρωσικής Δούμα ξεναγήθηκαν στην έκθεση που περιλαμβάνει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το αρχείο της Βουλής και από το Ειδησεογραφικό Πρακτορείο Sputnik. Στη συνέχεια υπέγραψαν την ειδική έκδοση του Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, το οποίο είχε υπογραφεί στην Αθήνα στις 30 Ιουνίου του 1993.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:27