search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:28
MENU CLOSE

Τοσουνίδης: Ο Λαζαρίδης να αποδείξει ότι είναι ηθικά τα κίνητρά του και να παραδώσει την έδρα στους ΑΝΕΛ

27.06.2018 09:23
Τοσουνίδης: Ζητώ από τον Καμμένο να θυμηθεί ότι η Ελλάδα τον χρειάζεται - Media

 

Να αποδείξει ότι είναι ηθικά τα κίνητρά του και τίποτα άλλο” και να επιστρέψει τη βουλευτική του έδρα “στο Κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, εκεί όπου ανήκει” κάλεσε τον αποχωρήσαντα βουλευτή του κόμματος Γιώργο Λαζαρίδη ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Θεόδωρος Τοσουνίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”.

“Δεν θα βιαζόμουν ακόμα και σήμερα για τον Γιώργο Λαζαρίδη. Θα ήθελα να έχει την ευκαιρία να αποδείξει με πράξεις ότι αυτά που επικαλέστηκε ως πολιτικές ανησυχίες ή ηθικά ανοιχτά διλήμματα είναι πράγματι έτσι. Κι αυτό μπορεί να το αποδείξει με έναν και μοναδικό τρόπο: επιστρέφοντας τη βουλευτική του έδρα στο Κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων”, τόνισε ο κ. Τοσουνίδης.

 “Είναι χαρακτηριστικό το κλίμα που επιχειρείται να δημιουργηθεί τις τελευταίες εβδομάδες στην Ελλάδα” σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ και εξήγησε: “Πρόσφατα, μεγαλοεπιχειρηματίας εξαιρετικά επώνυμος και μάλιστα διωκόμενος με βαρύτατες κατηγορίες από τη Δικαιοσύνη για κακουργηματικές πράξεις, έλεγε μέσα από ένα μπουζουκομάγαζο, ότι ‘μην ανησυχείτε, χούντα είναι, θα περάσει, θα τη ρίξουμε’. Καταλαβαίνετε ότι όταν εκδηλώνονται και δημόσια και με τόσο θράσος και τσαμπουκά τι περισσότερο μπορεί να συμβαίνει στα παρασκήνια”.

 Ο κ. Τοσουνίδης διαβεβαίωσε ότι “η κυβέρνηση είναι και ισχυρή και σταθερή” και ακόμα πιο ισχυρή και σταθερή, όπως είπε, είναι η παρουσία των ΑΝΕΛ. “Άλλωστε”, σημείωσε, “έχουμε ζήσει τέτοιες καταστήσεις και στο πρόσφατο και στο μακρινό παρελθόν, από τότε που ξεκινήσαμε την πορεία μας. Τίποτα δεν μπόρεσε να μας αναχαιτίσει, τίποτα δεν μπόρεσε να μας χτυπήσει και να μας γονατίσει. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα”.

 Ερωτηθείς εάν οι ΑΝΕΛ αιφνιδιάστηκαν από την κίνηση αυτή του κ. Λαζαρίδη ή τους είχε προϊδεάσει με κάποιον τρόπο, ο κ. Τοσουνίδης απάντησε: “Οι συζητήσεις ήταν πάντα πολιτικού περιεχομένου. Το βράδυ της Δευτέρας και με τη δική μου παρουσία υπήρξε συνάντηση με τον πρόεδρο του Κινήματος. 

Τα πράγματα απαντήθηκαν, ολοκληρώθηκαν. Η βασική του πολιτική ένσταση ήταν συμπυκνωμένη σε αυτό που άλλωστε αναφέρει και στην επιστολή που κατέθεσε στο προεδρείο της Βουλής, ότι δεν δέχεται να απορρίπτεται το αίτημα των ΑΝΕΛ από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για μια διευρυμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, εάν και όταν έρθει η περίφημη αυτή συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή. Το πράγμα αυτό απαντήθηκε άμεσα, χθες το πρωί, από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο με τις δηλώσεις του, που είπε πως είναι ένα ζήτημα προς συζήτηση από τη στιγμή που το καταθέτει ο κυβερνητικός εταίρος, άρα εξέλιπε και ο πολιτικός λόγος που αναφέρθηκε. Από εκεί και πέρα δεν υπήρχε τίποτα άλλο, όπως ο ίδιος διαβεβαίωνε, για να προϊδεάζει για την επόμενη κίνησή του”.

Κληθείς να σχολιάσει αν είναι ασφαλής η πλειοψηφία των 152 εδρών στη Βουλή, ο κ. Τοσουνίδης επισήμανε ότι οι αριθμοί μπορεί να δείχνουν ότι είναι οριακή αλλά θα πρέπει να σκεφτεί κανείς ότι “η κυβέρνηση αυτή ούτως ή άλλως είναι ισχυρή, λειτουργεί, ολοκληρώνει προγράμματα, βγάζει τη χώρα από τα μνημόνια, έχει πολιτικές ανάπτυξης και οικονομικής ανακούφισης των Ελλήνων με πλειοψηφίες που είναι στα όρια του 150 συν κάτι. Άρα έχουμε μάθει να ζούμε, να λειτουργούμε και να είμαστε αποτελεσματικοί με αυτή τη συνθήκη, με αυτή την πολιτική κατάσταση”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:24