search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:17
MENU CLOSE

Κέρκυρα: Σοβαρά επεισόδια μεταξύ κατοίκων και ΜΑΤ για τον ΧΥΤΑ – Φόβοι για νέα «Κερατέα» (Photos)

27.06.2018 10:10
Κέρκυρα: Σοβαρά επεισόδια μεταξύ κατοίκων και ΜΑΤ για τον ΧΥΤΑ - Φόβοι για νέα «Κερατέα» (Photos) - Media

 

 

Σε τέσσερις προσαγωγές φέρονται να προέβησαν αστυνομικοί στη νότια Κέρκυρα, στην περιοχή της Λευκίμμης, μετά από σφοδρές συγκρούσεις με ομάδα νεαρών στον Περιφερειακό δρόμο Λευκίμμης, κοντά στον ΧΥΤΑ στα Μεσοράχια.

Η ηρεμία στην περιοχή φέρεται να αποκαταστάθηκε, ενώ ισχυρή αστυνομική δύναμη θα παραμείνει στην περιοχή προκειμένου να αποτρέψει περαιτέρω αντιδράσεις κατοίκων της νότιας Κέρκυρας στην επικείμενη μεταφορά και εναπόθεση δεματοποιημένων απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ της Λευκίμμης.

 

Σφοδρές συγκρούσεις τα ξημερώματα

Εκρηκτική ήταν η κατάσταση χθες βράδυ στον Περιφερειακό δρόμο Λευκίμμης όπου από νωρίς το πρωί βρίσκόταν παρατεταγμένη ισχυρή αστυνομική δύναμη προκειμένου να αποτρέψει τις αντιδράσεις των κατοίκων της Νότιας Κέρκυρας, για την επικείμενη μεταφορά και εναπόθεση των δεματοποιημένων απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ της Λευκίμμης.

Παρότι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σημειώθηκαν μόνο μικροεπλοκές μεταξύ ελαχίστων κατοίκων της Νότιας Κέρκυρας και αστυνομικών, με συνέπεια τον ελαφρύ τραυματισμό ενός αστυνομικού και την προσαγωγή δύο ατόμων στην Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, εντούτοις μέχρι και τις 9.30 το βράδυ η αντίδραση των κατοίκων που συγκεντρώθηκαν στη διασταύρωση Ποταμού-Κάβου, λίγα μόνο μέτρα απόσταση από την είσοδο του ΧΥΤΥ Λευκίμμης, ήταν ειρηνική και απόλυτα ελεγχόμενη από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Όμως το όλο κλίμα άλλαξε μέσα σε λίγα λεπτά όταν ομάδα νεαρών που συγκεντρώθηκαν σε παρακείμενο λόφο, εξαπέλυσε επίθεση απέναντι στις αστυνομικές δυνάμεις πετώντας φωτοβολίδες, βόμβες μολότοφ, μπουκάλια και πέτρες .

Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών, ενώ οι περισσότεροι Λευκιμμιώτες, αποχώρησαν από το σημείο που βρισκόταν συγκεντρωμένοι από νωρίς το πρωί.

Νωρίτερα ομάδα του ΠΑΜΕ πραγματοποίησε πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην παρουσία των ΜΑΤ και της ισχυρής αστυνομικής δύναμης στη Νότια Κέρκυρα. Η πορεία των διακοσίων περίπου μελών του ΠΑΜΕ, κατέληξε και ενώθηκε με το συγκεντρωμένο πλήθος των 250 περίπου ατόμων, μπροστά στις παραταγμένες διμοιρίες των ΜΑΤ.

Στο νησί βρίσκονται από τα ξημερώματα δεκατρείς διμοιρίες των ΜΑΤ και ισχυρή δύναμη από ομάδες ΟΠΚΕ, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχει πολυπληθής αστυνομική δύναμη του νησιού. Της αστυνομικής επιχείρησης επικεφαλής είναι ο γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, αλλά και ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Ιονίων Νήσων Ιωάννης Ματσούκας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:17