search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:57
MENU CLOSE

ΕΛΠΕ: Ολοκλήρωση διαδικασίας αναχρηματοδότησης ύψους €900 εκατ.

27.06.2018 11:44
ΕΛΠΕ: Ολοκλήρωση διαδικασίας αναχρηματοδότησης ύψους €900 εκατ. - Media

 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. ανακοινώνει ότι ο Όμιλος ολοκλήρωσε την αναχρηματοδότηση υφιστάμενου δανεισμού και, ταυτόχρονα, προέβη στη σύναψη νέων δανείων συνολικού ύψους περίπου €900 εκατ., εξέλιξη που διασφαλίζει την επάρκεια κεφαλαίων για τις λειτουργικές και επενδυτικές ανάγκες του στα επόμενα δύο χρόνια. 

Πιο συγκεκριμένα, ο Όμιλος αναχρηματοδότησε υφιστάμενο κοινοπρακτικό δάνειο, με ταυτόχρονη αύξηση του ποσού σε €400 εκατ., πενταετούς διάρκειας, με συμμετοχή Ελληνικών και ξένων τραπεζών.

Επίσης, προέβη στη σύναψη νέου κοινοπρακτικού δανείου τριετούς διάρκειας, ύψους $250 εκατομμυρίων. 
Σημειώνεται ότι, εντός του Α’ εξαμήνου 2018 υπεγράφη και η αναχρηματοδότηση κοινοπρακτικού δανείου τριετούς διάρκειας, με ταυτόχρονη αύξηση του ύψους του δανείου κατά €100 εκατ., σε συνολικά €300 εκατομμύρια.

Τα δάνεια έχουν βελτιωμένους όρους χρηματοδότησης, συμπεριλαμβανομένου του σημαντικά μειωμένου κόστους δανεισμού που αναμένεται να έχει θετική επίπτωση στην κερδοφορία του Ομίλου. Ταυτόχρονα, επιτεύχθηκε η αύξηση της μέσης διάρκειας των δανειακών υποχρεώσεων του Ομίλου. Τα δάνεια έχουν τη μορφή ανακυκλούμενης πίστωσης, γεγονός που παρέχει ευελιξία στη διαχείριση.

Η ζήτηση για συμμετοχή από τράπεζες ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη του ελληνικού και διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος στον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:55