search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:28
MENU CLOSE

«Φωτιές» από το Δανέλλη: Αν φύγουν οι ΑΝΕΛ το Ποτάμι θα «βάλει πλάτη»

27.06.2018 13:49
Δανέλλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ κορμός των δυνάμεων του προοδευτικού χώρου - Media
 
Σαφώς υπέρ την παροχής στήριξης στην κυβέρνηση, στην περίπτωση που οι ΑΝΕΛ αποχωρήσουν ή υπάρξουν κι άλλες διαρροές τάχθηκε ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης.
 
Αν και με ανακοίνωσή του στο Facebook ο κ. Δανέλλης είχε ξεκαθαρίσει ότι παραμένει βουλευτής του Ποταμιού, εν τούτοις μιλώντας στη δημόσια ραδιοφωνία υπογράμμισε ότι «αν θεωρούμε ότι η συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ είναι πραγματικά δυσβάστακτη σε σχέση με το πολιτικό κόστος – πάντα μιλούσαμε για μια μη εκλεκτική συγγένεια που έδειξε τα όριά της σε πάρα πολλές περιπτώσεις -δική μου προσωπική άποψη είναι ότι, αν δεν είμαστε υποκριτές, τότε θα πρέπει να προτείνουμε και εναλλακτική λύση» προσθέτοντας με νόημα ότι «έρχονται κρίσιμες στιγμές και δεν φτάνει να είσαι εκ του μακρόθεν κριτής και τσάμπα μάγκας. Ερχεται μια στιγμή που πρέπει να πάρεις δύσκολες αποφάσεις για να έχεις εθνικά χρήσιμα αποτελέσματα».
 
Κατά τον κ. Δανέλλη, «στη θέση των ΑΝΕΛ θα έπρεπε να υπάρχει στήριξη από κάποιες από τις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικές, μέσα σε ένα συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο», διερωτώμενος «πόσοι μήνες μένουν μέχρι τις εκλογές; 8 μήνες; Ενας χρόνος;» και προσθέτοντας ότι «γι’ αυτό το χρονικό πλαίσιο, με ένα στενό, συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο που θα προβλέπει 1, 2, 5 θέματα να μπορέσουμε να δώσουμε μια προοδευτική λύση και να διασφαλίσουμε την επίλυση του μακεδονικού για εθνικό συμφέρον, και για τα οικονομικά».
 
Ο βουλευτής του Ποταμιού υπογράμμισε ότι «ήταν η ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ έστω τον τελευταίο χρόνο να αποκτήσει τα δικά του πολιτικά χαρακτηριστικά χωρίς το φρένο των ΑΝΕΛ», ενώ ξεκαθάρισε ότι «φοβάμαι ότι δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε εμείς με δυνάμεις όπως οι ΑΝΕΛ. Βάζουμε πλάτη αλλά χωρίς τους ΑΝΕΛ. Και νομίζω θα έπρεπε να έχει την ίδια στάση και το ΚΙΝΑΛ. Είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για να προχωρήσουν σε προοδευτική κατεύθυνση μια σειρά θέματα που δεν μπορούν να προχωρήσουν με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».
 
Ερωτηθείς αν πρόκειται αμιγώς για προσωπική του άποψη ή αν συμβαδίζουν με αυτή τη λογική και άλλα στελέχη στο Ποτάμι απάντησε ότι «προφανώς τη μοιράζομαι με κάποιους συντρόφους μου στο Ποτάμι, αλλά δεν θέλω να μιλήσω εξ ονόματος κανενός».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:28