05/06/2020 03:48:57

Τσίπρας: Εμείς αποφασίζουμε για το πώς θα επιτευχθούν οι στόχοι

Τσίπρας για την Ηριάννα: Αποκαταστάθηκε μεγάλη αδικία - Media
 
Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεσμεύεται να τηρήσει τα συμφωνηθέντα με τους ευρωπαίους, τονίζοντας ότι δεν θα υπάρξει επιστροφή στις παλιές συνήθειες ως προς τις δαπάνες.
 
Σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους, επισημαίνοντας ότι τώρα, το πώς θα το πετύχει αυτό, θα το αποφασίσει η Ελλάδα και όχι οι διεθνείς πιστωτές.
 
«Το σημαντικό αναφορικά με το τέλος του προγράμματος είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται για αυτούς τους στόχους και τώρα η ευθύνη είναι στους Έλληνες, σε εμάς ή οποιαδήποτε εκλεγμένη κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Τσίπρας. «Θα κάνω ό, τι μπορώ έτσι ώστε η Ελλάδα να μην επιστρέψει σε αυτή την τραγική περίοδο».
 
Το Bloomberg αναφέρεται σε μια αξιοσημείωτη ανάκαμψη για την Ελλάδα και στο ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στο Λονδίνο για να προσελκύσει επενδυτές, καθώς η χώρα ετοιμάζει την επιστροφή της στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
 
«Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι η διεθνής επενδυτική κοινότητα θα ανταποκριθεί θετικά», δήλωσε ο Τσίπρας.
 
Όπως αναφέρει το πρακτορείο, οι εκλογές είναι προγραμματισμένες για τον Σεπτέμβριο του 2019, ωστόσο, κάνει λόγο για μια περιορισμένη κυβερνητική πλειοψηφία.
 
«Ίσως αυτή η εξέλιξη να είναι ακόμη και καλό για μας», είπε ο κ. Τσίπρας, στο Bloomberg, το οποίο αναφέρει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν ανησυχεί. «Έχουμε φτάσει εδώ με μια πολύ μικρή πλειοψηφία, γι' αυτό θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι θα φτάσουμε στο τέλος», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.
 
Πηγή: economy365.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.