search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:55
MENU CLOSE

Απόλυτη καταστροφή: Η «Νεφέλη» σάρωσε τα πάντα στη Χαλκιδική (Video)

27.06.2018 14:30
Χαλκιδική: Έρευνες για 63χρονο αγνοούμενο ψαρά - Πήγε για ψάρεμα και δεν επέστρεψε - Media
 
Tο μέγεθος της καταστροφής που υπέστησαν πολλές περιοχές στη Σιθωνία Χαλκιδικής, από την επέλαση της «Νεφέλης» το απόγευμα της Τρίτης, ανέδειξε το πρώτο φως της ημέρας.
 
Σημαντικά προβλήματα καταγράφονται στη Νικήτη Σιθωνίας, η οποία δέχθηκε τεράστιους όγκους νερού. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, παρασύροντας τουλάχιστον δέκα οχήματα και κάδους απορριμμάτων στη θάλασσα. Κάποια, μάλιστα, από τα αυτοκίνητα θάφτηκαν από φερτά υλικά.
 
Στην περιοχή της Νικήτης παρασύρθηκε από χείμαρρο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, 60 και 68 ετών. Το αυτοκίνητο παρασύρθηκε στη θαλάσσια περιοχή, ενώ οι δύο ηλικιωμένοι ανέβηκαν στην οροφή του αυτοκινήτου και σώθηκαν με τη συνδρομή ιδιωτικού κανό και ιδιώτη δύτη.

Ανάλογη περιπέτεια έζησαν στην ακτή Σαλονικιού και τέσσερις ηλικιωμένοι, των οποίων το αυτοκίνητο παρασύρθηκε λόγω της υψηλής στάθμης του νερού. Τα άτομα απεγκλωβίστηκαν με την έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής.
 
Οι ζημιές είναι εκτεταμένες και σε έργα υποδομής και σε ιδιοκτησίες, όπου επιχειρούν από το εχθές άνδρες του ΠΣ, ενώ μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμου απομακρύνουν λάσπες και φερτές ύλες από τους δρόμους.

Στο μεγαλύτερο μέρος του χωριού η υδροδότηση έχει διακοπεί, λόγω ζημιών στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις των γεωτρήσεων. Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και στην Ακτή Σαλονικιού και την Τρανή Αμμούδα. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σιθωνίας, Ιωάννης Τζίτζιος, γίνονται μεγάλες προσπάθειες για την αποκατάσταση των ζημιών και διαβεβαίωσε ότι θα η κανονική υδροδότηση θα γίνει μέσα στις επόμενες ώρες.
 
Πηγή: voria.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:55